Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ άλλη μια αποτυχία, ούτε 100 άτομα δεν θα μαζευτούν, άχρηστοι οι σύλλογοι ΑΜΕΑ και ανίκανοι να προστατέψουν τα μέλη τους από τα ισοδύναμα της κυβέρνησης Τσίπρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ άλλη μια αποτυχία, ούτε 100 άτομα δεν θα μαζευτούν, άχρηστοι οι σύλλογοι ΑΜΕΑ και ανίκανοι να προστατέψουν τα μέλη τους από τα ισοδύναμα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Δυστυχώς φτάσαμε σε ένα σημείο, όπου παρ όλες τις υποσχέσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, Υπουργών και πολύ περισσότερο της παρούσας Κυβέρνησης, τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας θα υποστούν περικοπές”, δήλωσαν με τα παντελόνια τους κατεβασμένα οι περισσότεροι από τους Προέδρους των Συλλόγων ΑμεΑ της Ελλάδος.

Άλλοι δηλώνουν στο ΣΚαι με τον  Μπογδάνο ότι έχουν 6000 μέλη σαν σύλλογος και δούλευαν στην εφορία 20 χρόνια (φαντάσου δηλαδή βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, στείλαμε πρώην εφοριακό και δημόσιο υπάλληλο απο τους χειρότερους καρεκλοκένταυρους του είδους, να μας σώσει)  και άλλοι κατηγορούν την αλληλεγγύη στον συμπολίτη με αναπηρία, στην ουσία όμως παραδέχονται ότι έχουν βολευτεί οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για όλους εμάς τους υπόλοιπους, τονίζοντας μάλιστα ότι το 3ο μνημόνιο είναι ότι χειρότερο έχει ψηφιστεί και αποφασιστεί για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους.
Ενόψει των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων αυτών που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, η ΕσαμεΑ καλεί στις 4 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, όλα τα μέλη και φίλους στο Πανελλήνιο, Παν – Αναπηρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομόνοιας, ώρα 11:00 το πρωί, για να διαδηλώσουν ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της. ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ  ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Στο μεταξύ δεν αρκεί κατά τους κυβερνώντες ο μόνιμος αποκλεισμός των αναπήρων από την εργασία, η επιβάρυνση τους όπως και των χρονίως πασχόντων στην υγεία και τα φάρμακα κάθε μήνα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση, τώρα έρχεται και το τελευταίο χτύπημα με την επιπλέον οριζόντια περικοπή στα επιδόματα και στις συντάξεις τους, κάτι το οποίο έχει αρχίσει από καιρό, όπως και η συζήτηση για αύξηση των εργασιακών ετών για τη συνταξιοδότηση τους.

Η αλληλεγγύη στον συμπολίτη με αναπηρία δεν είναι κάτι το θεωρητικό αλλά το πρακτικό και αφορά όλους μας γιατί στη θέση τους μπορούμε να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή.

Δεν μπορεί το δικαίωμα στην επιβίωση να θεωρείται ισοδύναμο μέτρο και να «περικόπτεται».

Η αναζήτηση ισοδυνάμων του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης βρήκε λύση και πόρους -όπως φαίνεται- μέσα στην ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία και ιδιαίτερα των μη προνομιούχων αυτής.


Έτσι, με τις οριζόντιες περικοπές και επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές, με τις οποίες δεν τα εξαιρούν, θίγονται και τα τελευταία τους εργασιακά δικαιώματα, όπως και τα δικαιώματα στην υγεία, στη ζωή και στην επιβίωση.
Άλλη μια αποτυχία των συλλόγων ΑΜΕΑ για τον συμπολίτη με αναπηρία λέμε εμείς στο TROL DISABLED και το Πανελλήνιο, Παν – Αναπηρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομόνοιας στις 4 Νοεμβρίου 2015 θα αποδείξει ότι έχουμε δίκιο για μια ακόμη φορά.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com