Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Κύπρος: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε φαντάρο που έμεινε ανάπηρος από θερμοπληξία

Κύπρος: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε φαντάρο που έμεινε ανάπηρος από θερμοπληξία

ΑΡΑΓΕ ΕΣΥ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ?(ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΔΙΝΟΥΝ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ? ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΙ ΔΙΚΕΣ!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!! 

Η δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης του είναι ελάχιστη ώς μηδαμινή, σύμφωνα με το κυπριακό δικαστήριο - Το κράτος θεωρεί υπερβολικές τις αποζημιώσεις και προτίθεται να κάνει έφεση

Αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ επεδίκασε κυπριακό δικαστήριο σε 26χρονο ο οποίος όταν υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία έμεινε εγκεφαλικά ανάπηρος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ενώ ο επηρεαζόμενος στρατιώτης ενώ ήταν στη κατηγορία I4 (Ικανότητα 4 ) λόγω παχυσαρκίας, εντούτοις παρά τις διαταγές εκτελούσε ασκήσεις και λάμβανε μέρος στις πρόβες της παρέλασης κατά την ορκωμοσία. Επίσης, ενώ υπήρχε σήμα από το Γενικό Επιτελείο λόγω ψηλών θερμοκρασιών να περιοριστούν οι ασκήσεις, εντούτοις αυτές συνεχίστηκαν με μόνο περιορισμό τη λήξη του μεσημεριανού προγράμματος. Όπως επισημαίνει το δικαστήριο, λόγω μη τήρησης των διαταγών ο στρατιώτης υπέστη θερμοπληξία λόγω της καταπόνησής του. Επίσης εντοπίζεται αμέλεια για το γεγονός ότι ενώ έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του, δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα στο Νοσοκομείο που ήταν δίπλα, αλλά αρκετές ώρες μετά.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, επιδικάζεται ποσό 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για πόνο, ταλαιπωρία, οδύνη και απώλεια της προσωπικής άνεσης, άλλες 800.000 ευρώ ως γενικές αποζημιώσεις για φροντίδα και αποκατάσταση συντήρησης και άλλες 400.000 ευρώ ως απώλεια μελλοντικών απολαβών.

Σήμερα ο 26χρονος βρίσκεται καθηλωμένος με 100% αναπηρία. Αρχικά μεταφέρθηκε στο ιατρείο του στρατοπέδου, αργότερα στο Νοσοκομείο Λάρνακας και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στο Ισραήλ, με έξοδα του κράτους, όπου παρέμεινε δύο μήνες. Την ημέρα που υπέστη τη θερμοπληξία, επικρατούσαν πολύ ψηλές θερμοκρασίες, στη Λευκωσία με 43,5 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζεται από το Δικαστήριο, «οι επιπτώσεις στον Νεόφυτο στη σωματική, νοητική και ψυχική υγεία του ήταν κυριολεκτικά καταστρεπτικές. Ενώ ήταν ένας υγιής νέος 18 ετών με πηγαίο χαμόγελο, με όλο το μέλλον μπροστά του, κατέστη πλήρως εξαρτώμενος από άλλους, με απρόσφορο χαμόγελο και του αποστερήθηκε για πάντα κάθε δυνατότητα για ζωή όπως τους άλλους νέους. Η δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης του είναι ελάχιστη ώς μηδαμινή και δεν υπάρχει θα έλεγα, καμιά δυνατότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Η όποια υποστήριξη από τους διάφορους θεραπευτές του, είναι με σκοπό τη συντήρηση της κατάστασής του. Κάθε προσδοκία ή και όνειρα δεν αποτελούν πλέον μέρος της ζωής του. Η παντελής έλλειψη κάθε ελπίδας για ερωτική ζωή, δημιουργία οικογένειας, εργασίας και κάθε τι άλλο που έχει οποιοδήποτε άλλο άτομο της ηλικίας του, δεν είναι μόνο σίγουρη αλλά και παντοτινή. Ο Νεόφυτος είναι στη ζωή αλλά χωρίς ζωή», τονίζει ο δικαστής.

Το κράτος θεωρεί υπερβολικές τις αποζημιώσεις και προτίθεται να κάνει έφεση.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com