Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Αποτυχημένοι και ψυχασθενείς οι περισσότεροι Έλληνες δάσκαλοι των μικρών παιδιών με αναπηρία! διαβάστε το γραμμα μιας μητέρας παιδιού με αναπηρία προς τους δασκάλους

μητέρα παιδιού με αναπηρία .
Αποτυχημένοι και ψυχασθενείς οι περισσότεροι Έλληνες δάσκαλοι των μικρών παιδιών με αναπηρία! Μια μητέρα παιδιού με αναπηρία είδε και απόειδε με την τραγική κατάσταση και αποφάσισε να στείλει γράμμα στους δασκάλους του παιδιού της προσπαθώντας να τους πιάσει στο φιλότιμο μπας και κάνουν αυτό που υποτίθεται ότι πληρώνονται. Διαβάστε τι έγραψε.

Δεν ξέρω το παρελθόν σας.Δεν ξέρω γιατί διαλέξατε αυτό το επάγγελμα.Δεν γνωρίζω από πού πηγάζουν οι εσωτερικές σας δυνάμεις ή τι σας ωθεί να συνεχίσετε.Δεν ξέρω ,αν θα εξακολουθείτε να ασκείτε αυτό το επάγγελμα ή θα περάσετε σε άλλα.Δεν γνωρίζω πόσο μέρος της μέρας περνάτε το βράδυ σπίτι σας.

Ξέρω όμως τα εξής:

Νοιάζεστε για τα παιδιά μας σαν να ήταν δικά σας.Γιορτάζετε και την παραμικρή επιτυχία που έχουν,διότι γνωρίζετε πόσο δύσκολο και χρονοβόρο ήταν  να το πετύχουν.Τα βλέπετε να αναπτύσσονται και οι ελπίδες σας γι’αυτά τα παιδιά ξεπερνούν τα όσα γίνονται στην τάξη.

Ξέρω ότι ακούτε τις ίδιες  ιστορίες που ακούω κι εγώ.Μαζεύεστε από στεναχώρια ,όταν ακούτε για ένα δάσκαλο που πλήγωσε ένα παιδί με προβλήματα ομιλίας.Η καρδιά σας υποφέρει που πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των γονέων και εύχεστε να γνώριζαν ότι για κάθε δάσκαλο που κακομεταχειρίζεται παιδί με αναπηρία,υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι δάσκαλοι που θα έκαναν τα πάντα να προστατέψουν τα παιδιά μας. Επειδή ,λοιπόν, είστε αυτοί οι δάσκαλοι,δεν θα δυσκολευτείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τη δική μας και των παιδιών μας.

Ξέρω ότι έχετε και τις κακές σας ημέρες.Κάνετε ταχυδακτυλουργίες με τις ανάγκες πολλών παιδιών αμέσως και πρέπει συνέχεια να αγωνίζεστε να διατηρήσετε την ηρεμία στην τάξη.Μένετε πολλά βράδια ως αργά ξύπνιοι για να προετομάσετε την τάξη για την επόμενη μέρα.Κάθεστε επιπλέον ώρες στο σχολείο για να σιγουρευτείτε ότι η τάξη θα είναι στη εντέλεια την επόμενη μέρα.Πρέπει να εργάζεστε σκληρότερα από τους συναδέλφους σας που διδάσκουν σε παιδιά χωρίς αναπηρίες,να προνοείτε για την κάθε μέρα, και να προσπαθείτε να προβλέψετε και να εμποδίσετε πιθανές προκλήσεις προβλημάτων και εμποδίων που μπορεί να δυσχεράνουν τη ζωή των παιδιών μας.Οι κακές μέρες είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά επισπεύδετε τον αγώνα,δεν χάνετε την ψυχραιμία σας και ελπίζετε ότι αύριο  θα είναι μια καλύτερη μέρα.Γνωρίζω ότι περνάτε μέρες όπου αναρωτιέστε,αν όλη σας η υπομονή,η καρδιά και η επιμονή σας περνάνε απαρατήρητα.Μπορεί να έχετε μέρες που θέλετε να να τα παρατήσετε ως νικημένοι και να συνεχίσετε με κάτι ευκολότερο.

Ελπίζω να ξέρετε ότι βλέπουμε το πάθος σας γι’αυτά τα παιδιά.Βλέπω τη συγκίνηση στα μάτια σας ενώ η δική μου ξεπερνάει αυτό που κάποτε θα του ήταν εμπόδιο.Ξέρω πόσο σκληρά αγωνίζεστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία στη ζωή του παιδιού μου.Σας έχουμε δει τις κακές ημέρες και ξέρω ότι ,όταν  έρχεται σπίτι αναστατωμένος,μπορεί να έχετε περάσει μια μέρα όλο φωνές.Και κάνατε ό,τι περνούσε απ’το χέρι σας να τον ηρεμήσετε.

Τέλος ,να γνωρίζετε ότι μου έχετε δώσει την ευκαιρία για ένα διάλειμμα,όταν  το χρειάστηκα περισσότερο.Μου έχετε δώσει πνευματική γαλήνη  για μια πλευρά της μέρας μας σε ένα γονέα  που πρέπει να ανησυχεί για τόσα άλλα πράγματα.Η αγάπη και η αποδοχή σας προς το παιδί μου είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή από την απόρριψη και την απομόνωση που συχνά συναντούμε.Κάθε επιτυχία που πρόκειται να έχουν τα παιδιά μας είναι το αποτέλεσμα ενός θεμελίου που βοηθήσατε να μπει. Κάθε αγώνας και κάθε κατόρθωμα στην τάξη σας είναι τα σκαλοπάτια για ένα μέλλον που δεν θα είχαν χωρίς εσάς.

Ξέρω ότι αναρωτιέστε,αν κάνετε τη διαφορά.Να ξέρετε ότι την κάνετε.

Με αγάπη,

μια μητέρα παιδιού με αναπηρία .

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com