Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Αν έδινα τίτλο στο άρθρο (αν και αφορά στην παρουσίαση μιας καταγγελίας ) θα ήταν "μοιραία ΚΑΤΑΔΙΚΗ" και μου αρέσει πολύ. Πρώην πυροσβέστης, ανάπηρος έμεινε χωρίς κανένα εισόδημα λόγω αναλγησίας

Αναγνώστης  καταγγέλλει την πυροσβεστική υπηρεσία για την περίπτωση του Λυκούργου Πολίτη, πρώην πυροσβέστη που έμεινε παράλυτος λόγω ατυχήματος και πλέον δεν έχει κανένα εισόδημα.
 "Ένα γνωμικό λέει «αν δε παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει».... Το Πυροσβεστικό Σώμα, ΧΡΟΝΙΑ τώρα το βλέπω σα το σπίτι μου, αφού είμαι μέλλος της πυροσβεστικής οικογένειας σαν Εθελοντής Πυροσβέστης. Μόνο που αυτή τη φορά, μου είναι δύσκολο, για να μη πω αδύνατο, να το παινέψω, και σα να μη φτάνει αυτό, το βλέπω από μόνο του να πέφτει και να πλακώνει τα παιδιά του.
Αναφέρομαι βέβαια στην περίπτωση του ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ η οποία είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο, και που διεκδικεί το ρεκόρ «γκινες» παραλογισμού, γραφειοκρατίας, και απανθρωπιάς!
Ο Λυκούργος εδώ και δυο χρόνια, αφού γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, ζει έναν Γολγοθά χάρη σε όλα τα πιο πάνω που ανέφερα, και που αφορούν την υπηρεσία του, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ να πεθάνει της πείνας..
Ας δούμε μερικά στοιχεία για την περιπέτεια του Λυκούργου.
Τον Οκτώβρη του 2013, πηγαίνοντας να αναλάβει υπηρεσία σε περιπολικό δασών το οποίο ΔΕΝ βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Μυτηλινης αλλά στο αεροδρόμιο γιατί ΕΤΣΙ είχε συμφωνηθεί στα πλαίσια τόσο της αντιπυρικής, όσο και της εξοικονόμησης καυσίμων μια και η υπηρεσία απείχε από το χώρο ευθύνης του περιπολικού δασών 20 χιλιόμετρα (;), είχε ένα σοβαρότατο τροχαίο, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Αν και φορούσε κράνος (μέσο μεταφοράς η μηχανή του και όχι υπηρεσιακό όχημα), η ζημιά που έπαθε ήταν μεγάλη.
Σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεξιά ημιπληγία, απώλεια της ομιλίας του, κρίσεις τύπου "Ε" (επιληπτικές) και πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.
Δεκαοκτώ ημέρες έμεινε στην εντατική, όταν ... «συνηλθε», ακολούθησε τρίμηνο πρόγραμμα «αποθεραπείας», και μετά.... Σήμερα, ΤΩΡΑ, η «αποθεραπεία» του, «μείωσε» τη ζημιά, την αναπηρία του στο 90%,
Από τον Οκτώβρη του 2013, μέχρι και πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη 2015, ο Λυκούργος «ζούσε» με την επιδότηση ασθένειας από το ταμείο του η οποία και έληξε αφού συμπληρωθήκαν οι 720 μέρες αναρρωτικής άδειας που είναι και το όριο... Και τώρα, αρχίζουν τα τρελά, αρχίζουν τα παράλογα....
Ο Λυκούργος είναι πλέον ΑΝΑΠΗΡΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, «ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΑΠΩΝ» από την υπηρεσία του, αφού ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ.
Και δεν είναι μόνο αυτό, έχει και συνέχεια, αφού πρότειναν στην αρραβωνιαστικιά του, να τον πηγαίνει η ίδια στην υπηρεσία για.... «ελαφριά δουλειά», δουλειά γραφείου..... Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος ουσιαστικά ΔΕΝ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ.......
Ο δε ισχυρισμός από την υπηρεσία του, ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πλην όμως το παραπάνω ερώτημα δεν έχει υποβληθεί ακόμα (!;) διότι λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών εκλείπει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΡΩΤΗΜΑ» ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.
Είμαι σίγουρος, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, πως θα ενδιαφερθούν εκείνοι που πρέπει και επίσης, τα «ανθρώπινα γρανάζια της σκοπιμότητας και της απανθρωπιάς» θα πάρουν αυτό που τους αξίζει...."

Βασίλης Τσουλγαρης
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com