Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!


ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΑΡΓΗΣΑΤΕ!! Για ΑμΕΑ δύο ταχυτήτων κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλ. Μεϊκόπουλος, σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αφορμή η μείωση προς τα κάτω των ποσοστών αναπηρίας από της επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αποτέλεσμα όλο και λιγότερα άτομα να δικαιούνται επιδόματα και συντάξεις.
Ειδικότερα αναφέρουν ότι «οι παρατηρούμενες μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. οδηγούν σε μία οριζόντια και άδικη κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων ατόμων με αποδεδειγμένη αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα άτομα αυτά αδυνατούν εκ των πραγμάτων να εργαστούν και κατά συνέπεια να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Η απουσία οικονομικής υποστήριξης ατόμων με χαμηλότερα ποσοστά αναπηρίας (50%) και η χορήγησή της αποκλειστικά σε ποσοστά άνω του 67%, αποτελεί άδικη αντιμετώπιση ατόμων με αναπηρία, καθώς καθιστά αυτά τα άτομα μη ορατά από την στατιστική απεικόνιση της πραγματικότητας και δημιουργεί Α.Μ.Ε.Α δύο ταχυτήτων.
Επίσης, η αδικαιολόγητη επανεξέταση ασθενών με χρόνιες παθήσεις οδηγεί σε μετατροπή – συνήθως μείωση – των ποσοστών αναπηρίας, στην αυξανόμενη κατάργηση συντάξεων και στην στέρηση των ασθενών από την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Δεδομένης της περεταίρω μείωσης των ήδη ισχνών και συχνά άδικα διανεμημένων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων και των ελλιπών δημοσίων υποδομών σε θέματα πρόνοιας, το βάρος της κοινωνικοψυχολογικής και οικονομικής-βιοποριστικής υποστήριξης σηκώνει η ελληνική οικογένεια, κάτι που οδηγεί στην πλήρη εξάρτηση των ατόμων αυτών από την οικογενειακή μέριμνα. Εξάλλου, η δραστική μείωση του οικογενειακού εισοδήματος ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων οδηγεί στην όξυνση ενδοοικογενειακών συγκρούσεων και στην επιδείνωση κατά συνέπεια της ίδιας της υγείας επιβαρημένων ατόμων. Σε πολλές δε περιπτώσεις η αναπηρική σύνταξη αποτελεί το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα, δεδομένης της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας στη χώρα μας. Ο αποκλεισμός σημαντικής μερίδας ασθενών από τα προνοιακά τους δικαιώματα οδηγεί αυτές τις ομάδες πληθυσμού στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην φτωχοποίηση».


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com