Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ενός λεπτού σιγή για τους νέους που καθηλώνονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, πυροβολήθηκε και έμεινε ανάπηρος.


 Η συγκλονιστική ιστορία του φοιτητή Αζάντ Ρασούλ που πυροβολήθηκε στη Συρία καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και έφτασε στην Αθήνα με τη βοήθεια των συμφοιτητών του

Είναι μόλις 21 χρόνων με όνειρο της ζωής του να ζήσει ελεύθερος μακριά από τη φρικτή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία του και που τον ανάγκασε να φύγει για να αναζητήσει μία νέα ζωή σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Ο Αζαντ Ρασούλ είναι 21 χρόνων, φοιτητής στο τμήμα των Οικονομικών και ένα παιδί που πέρασε πολύ δύσκολα όταν σε μία στιγμή είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά. Ήταν η στιγμή που λόγω της τεταμένης κατάστασης στην πατρίδα του πυροβολήθηκε και έμεινε ανάπηρος.

Τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει τους γονείς του που αγνοούνται ενώ θεωρεί πολύ τυχερό τον εαυτό του που έχει τόσο καλούς φίλους να τον αγαπούν. Ήταν αυτά τα παιδιά που τον πήραν μαζί τους όταν αποφάσισαν να φύγουν από τη Συρία και τον βοήθησαν στο δύσκολο ταξίδι αφού εκείνος δε μπορεί να περπατήσει.

Το όνομά του στη γλώσσα της πατρίδας του σημαίνει " Ο προφήτης της ελευθερίας" μας λέει ο Χουσεϊν, ένας από την παρέα των συμφοιτητών του νεαρού Σύρου. Συγκινημένος λέει ότι δε θα αφήσουν το φίλο τους μόνο και θα παλέψουν όλοι μαζί για να καταφέρουν να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα όπου ελπίζουν να βρεθούν σύντομα.
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com