Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

"Υποδειγματικές Οικογένειες" του παιδιάτρου Δημήτρη Ι. Ζουμπουλάκη

Δύο χρόνια μετά το «Οδοιπορικό ενός παιδιάτρου» (εκδόσεις Γαβριηλίδη 2013), το δεύτερο βιβλίο του παιδιάτρου Δημήτρη Ι. Ζουμπουλάκη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κοράλλι. Αυτή τη φορά, ο αρχαιότερος εν ζωή με ειδικότητα στα λοιμώδη νοσήματα έλληνας πανεπιστημιακός παιδίατρος, έγραψε μια σειρά μικρών «ζουμερών» ιστοριών βασισμένων σε αληθινά περιστατικά οικογενειών που έζησε ως παιδίατρος κατά τη διάρκεια της 60χρονης καριέρας του.

Ολα τα κείμενα στο βιβλίο είναι εμπνευσμένα από προσωπικές εμπειρίες του όταν ασκούσε το επάγγελμα στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (ο κ. Ζουμπουλάκης τελείωσε τις σπουδές του στη Γερμανία και στη Γαλλία, όπου και εργάστηκε). Υπήρξε επί χρόνια παιδίατρος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μέσα από αυτά τα περιστατικά, με το καυστικό, βιτριολικό χιούμορ του (το οποίο είχε επισημάνει σε παλαιότερο κείμενό του, «Ο αυστηρός κύριος Ζουμπουλάκης», στο BHMAgazino ο κάποτε πελάτης του, δημοσιογράφος Κοσμάς Βίδος) αποκρυσταλλώνεται η άποψη του Δ. Ζουμπουλάκη για την ευρύτερη έννοια της οικογένειας – και όχι μόνον της ελληνικής. Τα διηγήματα είναι 15, ευκολοδιάβαστα, με νόστιμες πληροφορίες που αφορούν αλλοτινές εποχές, ίσως όμως και το σήμερα.

Είναι 15 εμπειρίες του στους «δαιδαλώδεις διαδρόμους του οικογενειακού λαβυρίνθου» μέσα από τις οποίες επισημαίνει ότι «η μέγιστη υποκριτική ικανότητα ενός γιατρού είναι να γίνει αποδεκτός από την οικογένεια, να μπορέσει να αλλάξει συνήθειες, πολύχρονα ήθη ή να βοηθήσει μια οικογένεια να απελευθερωθεί από προκαταλήψεις και ταμπού». Ο Δ. Ζουμπουλάκης παραδέχεται ωστόσο ότι μετά από 60 χρόνια άσκησης επαγγέλματος (γερμανική κατοχή, εμφύλιος πόλεμος κ.ά.) δεν μπόρεσε ποτέ να συναντήσει την υποδειγματική οικογένεια.

Η εικονογράφηση του νέου βιβλίου του Δ. Ζουμπουλάκη (όπως και του πρώτου) είναι του ζωγράφου Πέτρου Ζουμπουλάκη, αδελφού του Δημήτρη Ζουμπουλάκη. Η οικογένεια στο εξώφυλλο είναι πίνακας του Π. Ζουμπουλάκη, στον οποίο εκτός άλλων εικονίζονται οι Δημήτρης και Πέτρος, η αδελφή τους, ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη, ο αδελφός τους Νίκος Ζουμπουλάκης, οι γονείς τους, Σοφία και Γιάννης, και ο ανιψιός των Δημήτρη, Πέτρου και Βούλας, δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι την επιμέλεια του βιβλίου έκανε η παιδίατρος κυρία Νίνα Μανωλάκη, στενή φίλη του Δημήτρη και σήμερα διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Παίδων Αγία Σοφία.

Ιnfo:

Ο παιδίατρος Δημήτρης Ζουμπουλάκης, ο «Αβραάμ των λοιμωδών νοσημάτων» όπως τον αποκαλούν οι συνάδελφοί του, παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο του, «Υποδειγματικές οικογένειες» (Εκδόσεις Κοράλλι), μια συλλογή 15 διηγημάτων που στηρίζονται σε εμπειρίες του δίπλα σε οικογένειες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο βιβλιοπωλείο Ιανός Σταδίου 24, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 το απόγευμα. Εξήντα χρόνια προσφοράς κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες συμπυκνωμένα σε 140 σελίδες,   από τις οποίες όμως, απουσιάζει τελικά η υποδειγματική οικογένεια.

Για το βιβλίο και τον άνθρωπο θα μιλήσουν οι:

Νίνα Μανωλάκη, παιδίατρος, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Κέλλυ Θεοδωρίδου, μικροβιολόγος γιατρός

Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης

Πέτρος Ζουμπουλάκης, εικαστικός

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη

Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com