Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Προπαγάνδα, ψέματα και ΜΚΟ, εάν δεν τα ξέρετε διαβάστε πως έγινε η "κομπίνα" στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ
Από το 2009 κατά διαστήματα δημοσιεύεται στα ΜΜΕ και στο Trol disabled μια λίστα από ΜΚΟ που υποτίθεται ότι επιχορηγήθηκαν από την κυβέρνηση . Μεταξύ αυτών των ΜΚΟ υπάρχουν και καθόλου  σοβαρές μη κερδοσκοπικές εταιρείες αλλά και εξαιρετικά αστεία και  φιλανθρωπικά ιδρύματα για ΑμεΑ. Η αλήθεια είναι ότι εάν αύριο μαζευτούν 10 πεινασμένοι μπορούν να ανοίξουν ΜΚΟ και να πάρουν επιχορήγηση από το κράτος αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία  .

Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα της Ε.Ε. που υλοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας και δεν αφορούσε στην πρόσληψη ανέργων. Αφορούσε στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων στο πλαίσιο των οποίων υπήρχε και η πρόσληψη ενός ανέργου για το κάθε ξεχωριστό έργο που θα είχε την ευθύνη της υλοποίησης του έργου.

Σε αυτά τα προγράμματα το φυσικό αντικειμένου του κάθε έργου καθορίζεται από την ΜΚΟ. Το κράτος ή εγκρίνει ή απορρίπτει αυτά τα έργα. Το κράτος απλώς βάζει τα πλαίσια εντός των οποίων πρέπει να προταθούν συγκεκριμένες δράσεις για να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή τους. Η κάθε ΜΚΟ έχει σχεδόν απεριόριστο ορίζοντα για να εμπνευστεί δράσεις και δραστηριότητες. Εάν σήμερα αποδεικνύεται ότι τα παραδοτέα των συγκεκριμένων προγραμμάτων ήταν άχρηστα, σε αυτό φταίει το κράτος αλλά . κυρίως φταίνε οι ΜΚΟ, γιατί αυτές συνέταξαν το αντικείμενο του έργου, αυτές το υπέβαλαν προς το κράτος και αυτές το υλοποίησαν.

Η πρώτη φορά που βγήκε αυτή η περίφημη λίστα με τις αμαρτωλές ΜΚΟ ήταν γύρω στο 2009, όταν εξελέγη η κυβέρνηση Παπανδρέου και ήθελε να βγάλει τα «άπλυτα» της κυβέρνησης Καραμανλή. Τότε δημοσιεύτηκε μόνο στην εφημερίδα «Το Βήμα»

Η μεγάλη "κομπίνα στον χώρο της αναπηρίας

Μέσα σε αυτές τις ΜΚΟ περιλαμβάνεται και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ το οποίο φαίνεται ότι στον πρώτο κύκλο του προγράμματος επιχορηγήθηκε με το ποσό των 150.000 € για να προσλάβει ανέργους από τον χώρο της αναπηρίας, δηλαδή η συνανάπηρους πολίτες μας η κάποιους άνεργους φοιτητές που σπούδασαν «ειδικοί»στην αναπηρία και δεν είναι οι ίδιοι ανάπηροι.

 Η διαχειριστική αρχή που είχε στην ευθύνη της την υλοποίηση του έργου έκανε έλεγχο στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ τέσσερις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος και απαίτησε από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ να συνεχίσει να απασχολεί αυτούς τους εργαζόμενους. Το ερώτημα είναι πόσοι είναι οι εργαζόμενοι αυτοί και που πήγαν τα χρήματα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, διοτι η ομάδα του Trol disabled ψάχνει αυτούς τους "εργαζόμενους"  στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθηνά, αλλά δεν τους βρίσκει , ίσως δεν τους βρει ποτέ. Τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν ποτέ και τα χρήματα από τις επιχορηγήσεις 

Το κράτος έχει τις ΜΚΟ που θέλησε. Οι ΜΚΟ έχουν το κράτος που τους αξίζει. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά:
Το κράτος πλήρωσε πολλά λεφτά και έφτιαξε αυτές τις ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ φτιάχτηκαν για να απορροφούν ευρωπαϊκά κονδύλια. Οπότε ....
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com