Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

"Ανθρωποφύλακες": Παράσταση και συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματαΜε αφορμή την παράσταση «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» του Περικλή Κοροβέση που ανεβαίνει και φέτος κάθε Τετάρτη στις 9:00 μμ. για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ: 210-3425.637), την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, μετά από την παράσταση, θα γίνει συζήτηση με θέμα «τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα». Θα μιλήσουν ο συγγραφέας κ. Περικλής Κοροβέσης, ο κ. Ανδρέας Γιολάσης, μέλος Δ.Σ. της Διεθνούς Αμνηστίας, οι συντελεστές της παράστασης κ.κ. Χάρης Γιουλάτος και Πάνος Τζίνος, καθώς και ο Σωφρονιστικός υπάλληλος κ. Παναγιώτης Χιονίδης.

Όπως και στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν (τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο), αναμένεται να είναι μεγάλη η συμμετοχή του κοινού.  Για το λόγο αυτό, το κοινό παρακαλείται να κλείσει εγκαίρως θέσεις στο τηλ. 210-3425.637.

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» ανεβαίνουν σε μορφή μονολόγου, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα.  Είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.

«Αυτό το βιβλίο δεν θα γραφόταν ποτέ, αν οι φιλήσυχοι και αντικειμενικοί άνθρωποι όλης της γης δεν βοηθούσαν, με την αδιαφορία τους και τη σιωπή τους, στην επέκταση και στη συνέχιση των βασανιστηρίων», έγραφε στο υστερόγραφο του βιβλίου ο συγγραφέας.  «…Από τότε που γράφτηκε αυτό το βιβλίο έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας.  Το γεγονός ότι επανεκδίδεται για πολλοστή φορά, είναι απογοητευτικό», συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας στην τελευταία έκδοση του βιβλίου (2014, Εκδόσεις των Συναδέλφων).

Οι «Ανθρωποφύλακες» εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Στοκχόλμη το 1969. Το βιβλίο μεταφράσθηκε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, κυκλοφόρησε σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από τα εγκυρότερα έντυπα της Ευρώπης, ενώ ο διεθνής τύπος αναδημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα.  Στη θεατρική σκηνή παρουσιάζονται με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας, σε σκηνοθεσία Χάρη Γιουλάτου, σκηνικά-κοστούμια Μέης Καραμανίδη, φωτισμούς Έλενας Παπασταύρου και μουσική Νίκου Βογιατζάκη, ενώ τον απαιτητικό ρόλο ερμηνεύει ο ηθοποιός Πάνος Τζίνος.

Χώρος: Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, τηλ: 210 3425.637

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό Κεραμεικός

FB page θεάτρου: https://www.facebook.com/TheatroVafeio/


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com