Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεα ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ? ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΠΟΛΥ! ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΔΕ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΕΝΙΚΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ ΩΑΛΛΩΣΤΕ! ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  & ΣΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ(ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ), ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Σ.Α.αμεα ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΩΤΩ? ΕΑΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ?


Ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!


Ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!
Το σημερινό συλλαλητήριο, ο σημερινός ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας. Ήταν το ξέσπασμα της οργής χιλιάδων αναπήρων, το ξέσπασμα της αγανάκτησης, το ξέσπασμα για τα δικαιώματα που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης.

Περίπου δέκα χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας.

Στο σημερινό συλλαλητήριο αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν αξιοπρέπεια, κοινωνική προστασία, ισότητα, δικαιοσύνη. Διατράνωσαν το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην πρόνοια, στα εισοδήματα, στα επιδόματα, στις συντάξεις, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης τόνισε την ιστορικότητα της ημέρας, τα κεντρικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, ενώ χαιρέτησε τον κόσμο που ήρθε από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να παρευρεθεί στην κινητοποίηση. Τόνισε την αξία της δημιουργίας κεντρικών πολιτικών για την Αναπηρία, καθώς και τη βαθιά πεποίθηση των ατόμων με αναπηρία ότι δεν θα δεχθούν καμιά περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα, ενώ ζήτησε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα των Μνημονίων. Μίλησε ενάντια στην κρίση, ενάντια στην φτωχοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ζήτησε να χρηματοδοτηθεί η Παιδεία και η Υγεία Πρόνοια , να ενισχυθούν οι δομές των ατόμων με αναπηρία, να υποστηριχθούν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών με αναπηρία.

Στη Βουλή αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενη από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αντιπρόεδρο Θ. Κλεισιώτη, τον γ. γραμματέα Χρ. Νάστα και τον ταμία Κ. Γαργάλη, έγινε δεκτή από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, όπου του παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.  Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 3 Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, με κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να είναι συνάντηση ουσιαστική και όχι συμβολική. Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί εξειδικευμένο αναλυτικό υπόμνημα στον υπουργό, για κινήσεις και αιτήματα για νομοσχέδια στο προσεχές μέλλον (με θέματα ασφαλιστικά, θέματα επιδομάτων, φορολογικά, συνταξιοδοτικά, υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης κλπ.), και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεση επικοινωνία από τούδε και στο εξής μεταξύ Ε.Σ.Α.μεΑ. και υπουργού Επικρατείας, ο οποίος θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Πρωθυπουργού.

Ο αγώνας δεν σταματά σήμερα. Το συλλαλητήριο της 4ης Νοέμβρη δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες που έρχονται, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς!
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com