Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Κλείστε το επιτέλους το ρημάδι και πάρτε με τις πέτρες όσους εργάζονται ακόμα στο ΘΧΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) γιατί είναι συνένοχοι στο έγκλημα

Κλείστε το επιτέλους το ρημάδι και πάρτε με τις πέτρες όσους εργάζονται  ακόμα στο ΘΧΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) γιατί είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά των ανάπηρων ατόμων. Ο λόγος για το άρθρο που διάβασε ένα μέλος του Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας για τα Αμεα στο facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα της Κίνησης Χειραφέτησης ΆμεΑ: "Μηδενική Ανοχή" και που μας εξόργισε διότι το θεωρούμε ένα ακόμα έγκλημα κατά των ανάπηρων ατόμων που πάει να περάσει απαρατήρητο και να κουκουλωθεί στο τέλος. Είδη τα πρώτα σσσσσσ μην μιλάς άρχισαν να ακούγονται ....

Το κράτος και οι ανεγκέφαλοι ειδικοί χωρίς αναπηρία η και μερικοί φίλοι και γνωστοί, θα ΒΙΑΣΤΟΥΝ να πουν ξανά μεμονωμένο γεγονός είναι , όπως μεμονωμένο γεγονός ήταν η«Υπόθεση Κωσταλέξι» που έστειλε την Ελλάδα στο μπουντρούμι. Η φρικιαστική ιστορία της Ελένης που συμπληρώνει σήμερα 35 χρόνια μνήμης, η την υπόθεση  στην Καλλιθέα, όπου για οχτώ ολόκληρα χρόνια, η ανάπηρη και ορφανή  Μαρία Παπαδοπούλου που ήταν κλεισμένη στο σπίτι της από  την γυναίκα που την βοηθούσε και είχε κάνει κατάληψη στο σπίτι και την σύνταξη της, η την υπόθεση  του Πα-ΤΕΡΑ στην Ρόδο που βίαζε την ανάπηρη κόρη του! η  τις χιλιάδες άγνωστες ιστορίες που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, ναι μεμονωμένο γεγονός.
O συγγραφέας/κοινωνιολόγος με σπαστική τετραπληγία Ανδρέας Κουζέλης είναι και ακτιβιστής με Αναπηρία. Είναι ένας από εμάς. Για κάποιους από εμάς είναι *και* προσωπικό θέμα. Για όλους μας όμως είναι ξεκάθαρα δικαιωματικό και πολιτικό, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Aς το κάνουμε θέμα όλων! 

Σάββατο επτά (7) Νοεμβρίου 2015 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΘΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) ΛΕΧΑΙΝΩΝ από την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ 4-7/11/2015
Το κείμενο ξεκινάει από τον ίδιο δίνοντας τον τόπο και την ώρα 
11.40 Λεχαινά. Πριν την αποχώρηση. 
Πριν το τέλος της κατάληψης θέλαμε όλοι να χαιρετίσουμε τα παιδιά και ενήλικες που βιώνουν την «όποια» ζωή στο ΘΧΠ (πρώην ΚΕΠΕΠ) Λεχαινών και την κατάληψη που κάναμε τέσσερις μέρες τρεις νύχτες συνολικά 76 ώρες. 
Εβδομήντα έξι ώρες ζώντας σε μία πραγματικότητα, που ξεπερνούσε κάθε αντοχή, κάθε νοητή αξιοπρέπεια ανθρώπινης αντοχής. Τελειώνοντας τον αποχαιρετισμό και πηγαίνοντας προς την έξοδο είδα ένα άδειο κλουβί, ένα από τα πολλά που είχα συναντήσει στην τελευταία περιήγησή μου. 
Η αντίδραση η δική μου του Αντώνη και του Θανάση ήταν ίδια και αυθόρμητη.
Μπήκα στο κλουβί, έκατσα στο κρεβάτι και όση ώρα άκουγα το θόρυβο των φωτογραφικών μηχανών του Αντώνη και του Θανάση έκλαιγα. 
Όλη η ζωή μου πέρασε σαν φλας μέσα στα ελάχιστα αυτά δευτερόλεπτα. Κατάλαβα ότι παρά τρίχα δεν ήμουν και εγώ ένας από τους 56 έγκλειστους.
Κατά λάθος εγώ είμαι έξω, αν η Βάσω (η μάννα μου), το 1973 δεν είχε στείλει στο διάολο τον γαμπρό της, σύζυγο της αδελφής της που ζούσαν από τότε στην Πάτρα και της είχε προτείνει να με κλείσει σε ένα ίδρυμα που ήξερε «εκεί κοντά», για να μην βασανίζεται και δεν του είχε φέρει το βάζο στο κεφάλι, εγώ θα ήμουν ένας από αυτούς. 
Ξέρετε την εγκεφαλική παράλυση μέχρι και το 1979 την θεωρούσαν νοητική καθυστέρηση. 
Γιατί κλαίω άραγε; Γιατί θυμώνω; Γιατί είμαι έτοιμος να καταρρεύσω στην φωτογραφία; 
Η απάντηση είναι απλή γιατί φεύγοντας από εκεί άφησα ένα κομμάτι μου μέσα σε εκείνο το κλουβί, ήταν αρκετά τα λιγοστά δευτερόλεπτα για να συμβεί.

Ένα κλουβί που πια με ακολουθεί. 


Φεύγει από το κλουβί και γίνεται κλουβί-θάλαμος, φεύγει από θάλαμος και γίνεται κλουβί -διάδρομος, φεύγει από διάδρομο και γίνεται κλουβί- ίδρυμα, φεύγει από κλουβί –ίδρυμα και γίνεται κλουβί – τοπική κοινωνία, φεύγει από κλουβί –τοπική κοινωνία και γίνεται κλουβί καθημερινότητας. 
Όπου και να είμαι πλέον βλέπω μπροστά μου εννιά ξύλινα κάγκελα συν τρία της πόρτας δώδεκα. Βλέπω το διπλανό μου σε κλουβί (παρκοκρέβατα τα λένε για να καλύψουν την ενοχή τους) κλεισμένο και δεμένο και αυτόν να μου φωνάζει εκδρομή. Βλέπω την Κανέλλα με εγκεφαλική παράλυση 26 χρόνια έγκλειστη να μου λέει «τώρα που θα φύγετε εγώ θα κλαίω», την Ελλη μέσα στο γυάλινο κλουβί να βάζει το χέρι της στο πλέξι γκλάς απέναντι στο δικό μου, την Μαρία μέσα στο κλουβί με αυτισμό, την Αμαλία πανέμορφη να δείχνει την μοναξιά της και της προσμονή της. 
Βγήκα από το κλουβί, έτρεξα στον διάδρομο του θαλάμου, κατέβηκα άρον- άρον τις σκάλες, πήγα στις σκουριασμένες κούνιες, ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑ. 
Δεν ξέρω γιατί από όλα έκλαιγα: για την καλή μου τύχη λόγω Βάσως; Για την κακή τους τύχη λόγω των δικών τους αδιάφορων γονιών; Για την κοινωνία που αδιαφορεί και συγκρούεται με το φοβικό της σύνδρομο; Για την πολιτεία που είναι ανάξια να εξασφαλίσει το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια της ζωής τους; ή για μένα που δεν μπόρεσα να τους και τις πάρω όλες από εκεί και να φύγουμε από το Νταχάου των Λεχαινών; 

Γύρισα σπίτι, ξυρίστηκα, έκανα μπάνιο και ξυνόμουν ώρα πολύ, και δεν ξέρω τι ήθελα να βγάλω από πάνω μου, την βρώμα 4 ημερών απλυσιάς ή τις ενοχές μου; 

Παραμένω στο κλουβί μου, όπως με βλέπετε στην φωτογραφία και θα είμαι εκεί μέχρι να δοθεί λύση, και εγώ και οι σύντροφοί μου.

Και κλείνει το κείμενο με ένα υστερόγραφο μαχαιριά στο κόκαλο 


ΥΓ. Αναπαυθείτε εν ειρήνη αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι και ποστάρετε ότι μαλακία ο ψυχισμός σας γουστάρει, από τραγουδάκια, επαναλαμβανόμενες κινούμενες εικόνες μέχρι και φωτογραφίες από την υπέροχη καθημερινότητάς σας. ΛΕΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com