Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Προβληματική σχέση σε άτομα με αναπηρία – 7 σημάδια για σχέσεις εξάρτησης: τι είναι αυτό που τις συντηρεί

photo: Flickr.com


Εχετε προβλήματα στη σχέση σας; Ολοι μας θα απαντήσουμε θετικά στην ερώτηση αυτή, γιατί δεν υπάρχει σχέση χωρίς τα προβλήματα της, μικρά ή μεγάλα, με αναπηρία ή όχι . Όμως δεν είναι κάθε σχέση προβληματική και όλα τα προβλήματα δεν είναι το ίδιο σημαντικά.

Το τέλμα μιας κακής σχέσης μπορεί να σε κάνει να χάνεις τα ουσιώδη πράγματα και να γίνεις μια δυστυχισμένη ύπαρξη.  Αν αναρωτιέσαι αν αξίζει να υπομένεις κι άλλο, τότε θα σε βοηθήσει αν αναγνωρίσεις έγκαιρα τα σημάδια μιας προβληματικής σχέσης. Οσο πιο πολλά από τα παρακάτω σημάδια διαπιστώσεις, τόσο περισσότερο πρέπει να σκεφτείς μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσεις την παραμονή σου στην τωρινή ή σε μελλοντικές σχέσεις σου.

Πώς να ξεχωρίσετε μια προβληματική σχέση


Συχνοί καβγάδες στη σχέση

Όταν οι καβγάδες είναι πιο συχνοί από τις ήρεμες στιγμές στην σχέση σας, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Ίσως εσείς και ο σύντροφος σας να έρχεστε σε σύγκρουση και να μην συμφωνείτε σε τίποτα. Η αμυντική στάση μπορεί να προκαλέσει καβγάδες. Όταν ένας ή περισσότεροι σύντροφοι παίρνουν κατευθείαν αμυντική στάση, κάτι που ξεκινάει σαν μια απλή συζήτηση μπορεί να καταλήξει σε καβγά. Είναι λοιπόν ανούσιο να διατηρείς μια σχέση όταν δεν τα βρίσκεις με τον σύντροφο σου.

Απιστία

Όταν ένας ή περισσότεροι σύντροφοι αναζητάνε διέξοδο έξω από τη σχέση, αυτό μπορεί να θεωρηθεί απιστία. Δεν έχει σημασία αν έχετε μια συναισθηματική ή σωματική  ερωτική σχέση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι νιώθετε άβολα με τον τωρινό σύντροφο σας. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι μιας προβληματικής σχέσης που απαιτεί την προσοχή σας.

Μείωση της ερωτικής  έλξης

Αν επιθυμείς λιγότερο από τον σύντροφο σου, ή αν αγνοεί τις ανάγκες σου, αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι. Παρόλο που είναι φυσιολογικό να ελαττώνεται η ερωτική επιθυμία με τα χρόνια, όταν γίνει έντονα αισθητό, είναι σημαντικό να μιλήσεις με τον σύντροφο σου και να βρεις τη λύση στο πρόβλημα, πριν αυτό αρχίσει να κλονίζει τη σχέση σας.

Απομάκρυνση

Αν περνάς όλο και λιγότερη ώρα με τον σύντροφο σου, τότε είναι ώρα να μιλήσετε για τη σχέση σας. Είναι εύκολο να παγιδευτείς στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, αλλά όταν απομακρύνεσαι και περνάς όλο και λιγότερο χρόνο με τον αγαπημένο σου, γίνεται επιζήμιο για τη σχέση σας. Μελέτησε την κατάσταση. Αποφεύγεις συνειδητά να περάσεις χρόνο με τον σύντροφο σου; Αισθάνεται ο ένας από εσάς απόμακρος ή και οι δύο δεν επιδιώκετε να περάσετε χρόνο μαζί;

Υπερβολικές αντιδράσεις στα καθημερινά προβλήματα

Το να δίνεις μεγαλύτερη σημασία σε κάποια πράγματα απ’ όσο χρειάζεται είναι συχνά ένα ξεκάθαρο σημάδι προβλημάτων που υποβόσκουν στη σχέση. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να εκραγείς για πράγματα όπως ένα τηλεφωνικό μήνυμα που δεν σου έδωσε ο σύντροφος σου. Μπορεί να θες να του επιτεθείς για τα τα πιο ασήμαντα θέματα που δεν τήρησε. Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφος σου παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να καθίσετε να μιλήσετε και να βρείτε τα πραγματικά προβλήματα στην σχέση σας.

Απελπισία

Αισθήματα απελπισίας στην σχέση σου είναι σημάδι σοβαρού προβλήματος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση που έχει διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο. Το να αισθάνεσαι μπουχτισμένος με μια σχέση και ανίκανος να κάνεις οτιδήποτε για αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την αυτοεκτίμηση σου. Αυτό το αίσθημα ήττας είναι επίσης ενδεικτικό κακοποίησης σε μια σχέση.

Αλλαγή συναισθημάτων

Αν δεν μπορείς να θυμηθείς τι σε τράβηξε αρχικά στον σύντροφο σου, μπορεί να έχεις μπει στην τελική ευθεία για τη λήξη του δεσμού σου. Τα συναισθήματα αλλάζουν, και είναι φυσιολογικό, αλλά σε μια σχέση η αρχική έλξη θα πρέπει πάντα να μένει σε κάποιο βαθμό. Το να μην μπορείς να αισθανθείς τα αρχικά αισθήματα έλξης για τον σύντροφο σου σε κάνει να απομακρύνεσαι από τη σχέση.
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com