Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Κακά μαντάτα για τους Ανάπηρους, Η συμφωνία Τσίπρα – δανειστών ολοκληρώθηκεΑθήνα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για τη δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα, αφού ξεπεράστηκε και ο σκόπελος των κόκκινων δανείων. «Κλείνουν όλα καλά και με πολιτικά διαχειρίσιμο τρόπο για την κυβέρνηση» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας.

Το «Κουτί της Πανδώρας» άνοιξε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση .

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Σάββατο στη Βουλή, προκειμένου τη Δευτέρα να εισαχθεί στις αρμόδιες επιτροπές και την Τρίτη στην Ολομέλεια, με στόχο την ψήφισή του.

Τι ορίζει η συμφωνία για τα ΑμεΑ
Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η αύξηση της ποινής σε περιπτώσεις πρόωρης εξόδου.
Αυξήσεις άμεσα και στις υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί), σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών, δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια, εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ., πλην θεάτρων).
Οι τιμές όλων των παραπάνω ειδών και υπηρεσιών θα αυξηθούν άμεσα κατά 8,85%.
Στα οχήματα που προορίζονται για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία, κυρίως με κινητική, επιβάλλεται ΦΠΑ 23%

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων, η συμφωνία προβλέπει το άνοιγμα της αγοράς επιχειρηματικών δανείων μέσω εταιρειών διαχείρισης. Πρόκειται για όλα τα επιχειρηματικά δάνεια, εκτός των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορούν σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 5 εκατ. ευρώ και έως 150 εργαζομένους.

Οι εξαιρέσεις ελάχιστες

Από τη συμφωνία που επήλθε το βράδυ της Παρασκευής, εξαιρούνται τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά, καθώς και τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών έως 5 εκατ. ευρώ και έως 150 εργαζόμενους.

Τα δάνεια αυτά αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – δανειστών σε μεταγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα προς τα μέσα Φεβρουαρίου του 2016, όταν η κυβέρνηση θα έχει θεσμοθετήσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα τα αφορά.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com