Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα Σοκ-Προσέλαβαν Μοδίστρα σαν καθηγήτρια σε μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες


Με αφορμή  πρόσφατη ανακοίνωση-καταγγελία στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ ,  μητέρας παιδιού με αναπηρία,   σύμφωνα με την οποία το ειδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό της Π.Β.Μ. (ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) ΛΑΚΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες) δεν προσφέρει σωστές και οργανωμένες υπηρεσίες στους μαθητές με νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες.

Θα θέλαμε να  υπενθυμίσουμε ότι οποιαδήποτε στιγμή οι γονείς το  επιθυμήσουν μπορούν να κινηθούν νομικά και να ασκήσουν ποινική δίωξη  στο εκπαιδευτικό προσωπικό των παιδιών τους, σύμφωνα με τον Νόμο 1566/85 ΦΕΚ 167/1985 άρθρο 13, με φυλάκιση και απόλυση.

Είναι αλήθεια ότι το θέμα των πρότυπων μονάδων - ειδικών σχολείων και των μαθημάτων εκεί κατέχει, χρόνια τώρα, περίοπτη θέση στον δημόσιο και ιδιωτικό «διάλογο» διαρκείας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα, καθώς απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες μητέρες μαθητές, εκπαιδευτικούς, και την «κρέμα», βεβαίως, των οικογενειακών προϋπολογισμών, η οποία «ξαφρίζεται».

Προς εκμετάλλευση

Επειδή το θέμα αυτό κινητοποιεί τις συνήθεις κοινοτοπίες της κοινής γνώμης και προσφέρεται για εκμετάλλευση «παντός καιρού» και εύκολη εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων στην κατεύθυνση της δυσφήμησης και συκοφαντήσεις των εκπαιδευτικών και των ειδικών σχολείων, επιχειρούμε σήμερα να φωτίσουμε ορισμένες βασικές του πλευρές.

Να το πούμε καθαρά: άχρηστο το ειδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό  (Πρότυπες Μονάδες  και μαθήματα) πριμοδοτούνται από το σημερινό ανταγωνιστικό σύστημα επιλογής για εργασία , το οποίο στηρίζεται σε μεθόδους που προσφέρονται για εμπορική εκμετάλλευση.  Ακόμα ποιο απλά το "το ειδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό" μόνο ειδικό δεν είναι άλλα στην πραγματικότητα είναι άνεργοι της διπλανής πόρτας που ψάχνουν μια θεσούλα, ένα μισθό και ας τον πάρουν σε 6 μήνες

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την κρίση,  γέμισαν οι δρόμοι άνεργους , ζόμποι θα έλεγε κάποιος φίλος, πεινασμένοι με η χωρίς πτυχίο που ψάχνουν δουλειά,  δουλειά ως «εργολάβοι του πόνου και της ελπίδας», καθώς τρέφονται, περισσότερο ίσως από ποτέ, από τη δημιουργία ενός σχολείου- κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες)  και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν τις «ειδικές υπηρεσίες» τους σαν το μοναδικό και ασφαλέστερο στέγαστρο σχολικής «προστασίας», να «πλασάρονται» σαν τον ασφαλέστερο δρόμο για την εξασφάλιση καλής «σειράς προτεραιότητας στην κοινωνία» και να κόβουν και να ράβουν το «μεθυσμένο καράβι» της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα δικά τους πατρόν.

Μπορεί να χρειαστούν ιδιωτικοί ντετέκτιβ, βιντεοκασέτες και μηνυτήριες αναφορές, μια δαπανηρή και καλοστημένη επιχείρηση τύπου ΣΔΟΕ, για να παρουσιάσουμε και να κατακρίνουμε ένα σύστημα που ωθεί τους μαθητές με αναπηρία μαζικά στην προσφυγή στην «χώρα του ποτέ», αλλά και για να αποκαλύψουμε ότι στην «πίτα» παιδεία-εμπόρευμα όλοι είναι ένοχοι πλην των γονιών ενός παιδιού με αναπηρία..


Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ) ανακοίνωσε προσλήψεις στις 27/08/2014 - 12:57μμ
γιατί το ψάρι βρομάει από το κεφάλι του πρώτα

 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ( ΟΑΕΔ ) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος της Π.Β.Μ. (ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ) ΛΑΚΚΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες) σε ωρομίσθιο διδακτικό και ειδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου
(άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Ν. 2336/95 και άρθρο 16 του Ν. 2643/98) για το σχολικό έτος 2014- 2015, καλεί όσους ενδιαφέρονται, επιθυμούν και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να καλύψουν τις ειδικότητες: 1) ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ. 2) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ. 3) ΚΟΠΤΙΚΗΣ- ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ. 4) ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ. 5) ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΩΝ 6) ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΚΗΣΙΜΩΝ. . Υποψήφιοι χωρίς πτυχίο τεχνικής η επαγγελματικής σχολής με αποδεδειγμένη διετή επαγγελματική η διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο που αιτούνται να διδάξουν. •    ΔΕ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ - ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΟΙ •    ΔΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΤΕΣ •    ΔΕ ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ •    ΔΕ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ •    ΔΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ - ΨΥΧΑΓΩΓΩΝ •    ΔΕ ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ 

Μερίδιο στην «πίτα του πόνου»

«Νονοί» οι ίδιοι ενός ξαναβαφτίσματος των λέξεων και των εννοιών, ενώ δεν γνωρίζουν να πουν ούτε μία λέξη για την πρακτική των ειδικών σχολείων και όπως θα ρωτούσε ένας άνθρωπος που για πρώτη φορά διαβάζει την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, τι στα κομμάτια χρειάζεται ο ΓΕΩΤΕΧΝΙΤΗΣ, ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ, η Η μοδίστρα της γειτονίας και ο ζαχαροπλάστης να διορισθεί σε μονάδα επαγγελματικής κατάρτισης εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (νοητική ανεπάρκεια και μαθησιακές δυσκολίες)

Η «διέξοδος»

Πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια, στην «Τέχνη του Πολέμου», ένας μεγάλος Κινέζος στρατηγός, ο Σουν Τζου, έγραφε: «Οταν περικυκλώνεις τον αντίπαλο, άφηνέ του πάντα μια διέξοδο». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον αφήσεις να διαφύγει.

Ο σκοπός είναι να τον κάνεις να πιστέψει ότι υπάρχει κάποια οδός σωτηρίας. Έτσι, ώστε να μην πολεμήσει για το δίκιο του με το θάρρος που δίνει η απελπισία. Αυτό κάνουν και οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα.

Έχουν τους εκπαιδευτικούς με «τρεις κι εξήντα», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το «παράθυρο» των ειδικών  μαθημάτων για τις  Πρότυπες Μονάδες

Είναι, κοντολογίς, το κράτος-επιχειρηματίας που «βολεύεται» και «κλείνει το μάτι» στον εκπαιδευτικό, οι πεινασμένοι και άνεργοι που θα πούλαγαν την μάνα τους για ένα διορισμό η οι γονείς που για να έχουν «το κεφάλι του ήσυχο», όσο το ανάπηρο παιδί τους δεν απαιτεί αξιοπρεπή δημόσια εκπαίδευση και σύνταξη συμβιβάζονται με ότι τους προσφέρουν για να μπορούν να «πετάνε τη λάσπη» των αδυναμιών του συστήματος κάθε φορά που το απαιτεί:η κατάσταση.

«Μπορείς να εξασφαλίσεις την επιβίωσή μου  σαν ανάπηρος έξω από το σχολείο ,Μαμά –Μπαμπά! , κ. καθηγητά! Κ Πρωθυπουργέ!! η όπως ο Κινέζος στρατηγός, με περικυκλώνεις με ημιτελείς  λύσεις έτσι, ώστε να μην πολεμήσω για το δίκιο μου με το θάρρος που μου δίνει η απελπισία μου.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com