Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Έχεις αναπηρικό αμάξι, θα πληρώσεις Τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο!Η Ελλαδίτσα μας...

Που αρνείται να εξετάσει οτιδήποτε έξω από τα καθιερωμένα της,

Που αδυνατεί να συντονίσει τις υπηρεσίες της,

Που απαξιώνει τις ανεξάρτητες αρχές της,

Που αδιαφορεί παραδειγματικά για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες,

Που αντί να μελετά καινοτόμα προγράμματα σταθμίζοντας σχέση κόστους- οφέλους βάζει τις υποθέσεις της μίζερα στο ΑΡΧΕΙΟ…Να τη χαιρόμαστε!


Συγκεκριμένα, το υπουργείο επξεργάζεται νέα αύξηση του φόρου καυσίμων, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει τον μεγαλύτερο φόρο στα καύσιμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, μέσα στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και… φόρος επί φόρου, καθώς ο ΦΠΑ 23% επιβάλλεται και επί του ειδικού τέλους.

Η επιβάρυνση, ακόμη, θα αυξάνεται ανάλογα με τη χρήση του αυτοκινήτου, με την επιβολή επί της ουσίας μιας νέας αύξησης του φόρου στη βενζίνη και τα υπόλοιπα καύσιμα.

Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας ανάπηρος  κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνει πολλά περισσότερα  σε σχέση με κάποιον που χρησιμοποιεί λίγο το αυτοκίνητό του!

Συγκεκριμένα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός: “Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ”.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com