Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑ.μΕΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΤΣΙΠΡΑ


ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ! ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΛΑΛΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΠΟΥΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ? ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΖΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ. ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ!!

Συναντήσεις με Τσίπρα και Παυλόπουλο την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό παρέστησαν επίσης οι υπουργοί Θεανώ Φωτίου και Αλ. Φλαμπουράρης. Η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε επικεφαλής τον πρόεδρό της και πρόεδρο του European Disability Forum Ιωάννη Βαρδακαστάνη και αποτελούνταν από τον αντιπρόεδρο Γρηγόρη Λεοντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Χρήστο Νάστα, τον οργανωτικό γραμματέα Αντώνη Χαροκόπο, τον Ταμία Κώστα Γαργάλη και το μέλος της Εκτελεστικής Γιάννη Λυμβαίο.
Μέσω του προέδρου της κ. Βαρδακαστάνη και των μελών της αντιπροσωπείας, η Ε.Σ.Α.μεΑ. τόνισε στον Πρωθυπουργό τα καίρια προβλήματα και ζητήματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στην Ελλάδα της κρίσης. Δήλωσαν τη μεγάλη αγωνία των ατόμων με αναπηρία για τα επιδόματα τονίζοντας ότι είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε μείωση ή εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων, ότι είναι αδιανόητη η οποιαδήποτε μείωση συντάξεων κύριων και επικουρικών, καθώς και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες μεταξύ των συνταξιούχων αναπήρων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων που έχουν εξαρτημένα άτομα αυτών των κατηγοριών υπό την προστασία τους. Επιβάλλεται να υπάρξει προστασία των φοροαπαλλαγών και διεύρυνσή τους, προστασία των εργαζομένων με αναπηρία στο Δημόσιο από νέες μειώσεις και αποκατάσταση των υφιστάμενων αδικιών, πλήρη αναμόρφωση του ΚΕΠΑ, επανεξέταση του νόμου για την προστασία της α κατοικίας, του ΕΝΦΙΑ κλπ. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διεκδικεί ανεξάρτητο νόμο για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία, περιεγράφηκε η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, τα κλειστά ή υποστελεχωμένα σχολεία, η απουσία πολιτικής για την αποιδρυματοποίηση και την ανεξάρτητη διαβίωση, η απαράδεκτη κατάσταση των κλειστών ιδρυμάτων περίθαλψης ατόμων με αναπηρία, ο κίνδυνος να κλείσουν δομές που έχουν οργανώσει και λειτουργούν σύλλογοι γονέων με παιδιά με βαριά αναπηρία, η ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος Διερμηνείας Νοηματικής, η αναγκαιότητα ένταξης της διάστασης της αναπηρίας σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση του διαρθρωτικού προβλήματος της έλλειψης συντονισμού των κυβερνητικών πολιτικών σε θέματα αναπηρίας.
Ο κ. Βαρδακαστάνης ζήτησε ακόμη την πλήρη συμμόρφωση της ελληνικής πολιτείας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, και η διαμόρφωση ενός Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής για την Αναπηρία, ενώ η αντιπροσωπεία κατέθεσε στον Πρωθυπουργό τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη της Ε.Σ.Α.μεΑ. καθώς και δύο επιστολές, με τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος αναλυτικά.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία.
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα, το αναπηρικό κίνημα και η Κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να θωρακίσουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, επίσης, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.
Σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ., θα εξεταστεί, τέλος, η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ατόμων με αναπηρία.
Σε ερώτηση του κ. Βαρδακαστάνη προς τον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ. εύλογα και η κυβέρνησή του θα δώσει τη μάχη να διατηρηθούν τα κεκτημένα και να μην υπάρξουν περικοπές,
Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλη τη χώρα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, ζήτησε πλήρη προστασία από όλες τις περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς κλπ. και επεσήμανε ότι το αναπηρικό κίνημα είναι σε διαρκή και αγωνιστική ετοιμότητα για τις εξελίξεις. «Το αναπηρικό κίνημα δεν θα αποδεχθεί ποτέ η κρίση να καταπιεί τα άτομα με αναπηρία».
Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Παυλόπουλος άμεσα επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο, και δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι η οικονομική κρίση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. παρουσίασε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι στέκεται αρωγός στα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος και ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία της Προεδρίας με την Ε.Σ.Α.μεΑ.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com