Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ Η ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ!

IKA : Κάντε αιτήσεις για σύνταξη και… βλέπουμε 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΙΚΑ. ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ Η ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ? ΚΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ...ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΑΖΙ!!

Σε δύο νέες 'κατηγορίες ' θα χωρίζονται πλέον οι συντάξεις του ΙΚΑ. Εκείνες που θα εκδίδονται 'ανεπιφύλακτα ' και εκείνες που θα εκδίδονται με επιφύλαξη.
Για τις τελευταίες ο ασφαλισμένος ndash;υποψήφιος συνταξιούχους θα υπογράφει hellip; υπεύθυνη δήλωση. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Capital.gr.
Πιο συγκεκριμένα, το ΙΚΑ ορίζει ότι :
Για αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι 18 Αυγούστου 2015 με ασφαλισμένους με θεμελιωμένο δικαίωμα, η σύνταξη θα εκδίδεται 'ανεπιφύλακτα ' τόσο ως προς τις προϋποθέσεις όσο και ως προς το χορηγούμενο ποσό.
  Αν μία αίτηση κατατέθηκε μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η σύνταξη θα εκδίδεται 'με επιφύλαξη ' ως προς το χορηγούμενο ποσό.
Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω γήρατος που υποβλήθηκαν από 19 Αυγούστου 2015 και μετά από ασφαλισμένους που θεμελίωσαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης από την ημερομηνία αυτή και μετά θα εκδίδονται ανεπιφύλακτα.
  Εάν καθορίζεται έναρξη από 1η Σεπτεμβρίου 2015 και εξής η έκδοση απόφασης θα γίνεται με επιφύλαξη ως προς το χορηγούμενο ποσό.
Σε σχέση με τις αποφάσεις χορήγησης προσωρινού ποσού σύνταξης , η έκδοση αποφάσεων χορήγησης προσωρινού ποσού σύνταξης θα γίνεται κανονικά.
  Για προσωρινή σύνταξη όμως, οι ασφαλισμένοι πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
'Ανεπιφύλακτες ' και  'επιφυλακτικές ' εκδόσεις συντάξεων
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΙΚΑ και αναφορικά, με τη διαχείριση των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από 1.1.2015 και μετά δίνονται οι ακόλουθες οδηγίες προς τους υπαλλήλους του
ΙΚΑ ανάλογα με το 'είδος ' των αποφάσεων που πρέπει να εκδοθεί.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com