Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ Αποκλειστική συνέντευση με μια ανάπηρη πρόσφυγα από τη Συρία-ταξίδεψαμε μέχρι την Γερμανία και τα καταφέραμεΤο Trol disabled Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ ταξίδεψε μέχρι την Γερμανία για να μιλήσει με την Ρετζίν Μουσταφά που πέρασε το ένα μετά το άλλο τα σύνορα της Ευρώπης. Αν και βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο αναπηρικό της αμαξίδιο, την ωθεί η ανυπέρβλητη επιθυμία της για μία καλύτερη ζωή.

Είναι μια από τα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία που αναζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Το μακρύ της ταξίδι από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, το έκανε παρέα με την αδερφή της και μια οικογενειακή φίλη, περνώντας ακόμη και από στρατόπεδα κράτησης.

Εγκλωβισμένη ακόμη στα σύνορα της Ουγγαρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, η προσφυγοπούλα έκανε μεγάλα όνειρα για το μέλλον:

Εδώ και τρεις μήνες, πλέον, βρίσκεται στη Γερμανία, η οποία είναι, λέει, όπως την φανταζόταν, όμορφη και ζει μία κανονική ζωή, την οποία και ονειρευόταν.

Το τέλος της «Οδύσσειας» της μικρής ήρθε με την άφιξή της στη Γερμανία, φέρνοντας την πολυπόθητη επανασύνδεση με τον αγαπημένο της αδελφό.

Όνειρό της όπως ανάφερε στο Trol disabled Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, είναι πια να ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες, προκειμένου να καταφέρει κάποια μέρα να περπατήσει και να δει ξανά τους γονείς, της οι οποίοι ζουν ως πρόσφυγες στην Τουρκία…

Δείτε το βίντεοΣυνέντευση με μια ανάπηρη πρόσφυγα από τη Συρία από disabledbook

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com