Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και υπηρεσίες Πρόνοιας στο ίδιο Τσουκάλι κατατέθηκε νέο νομοσχέδιο στη ΒουλήΣτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας (14/12), προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, θα οριοθετήσουν την εφαρμογή του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση και το 2016, παράλληλα, με την έναρξη λειτουργίας της β’ πιλοτικής φάσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ , στόχος των αρμόδιων υπηρεσιών, είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα και το νέο έτος, η στήριξη στους περίπου 176.000 δικαιούχους των προγραμμάτων κατά της ανθρωπιστικής κρίσης (κάρτα σίτισης, ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος). Μια στήριξη που βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο – Μάρτιο για τη σίτιση και το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ για το ενοίκιο μπορεί να διαρκέσει έως τον Μάιο – Ιούνιο.

Στόχος είναι να υπάρξει ομαλή μετάβαση αυτών των παρεμβάσεων στην «εποχή» του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Για το νέο μοντέλο καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης, υπάρχει η πρόβλεψη για να αυξηθούν οι δικαιούχοι, όμως πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι «δικλείδες ασφαλείας» ώστε να μην υπάρχει παράλληλη χορήγηση και του ΕΕΕ, στους ίδιους δικαιούχους.

Για το λόγο αυτό γίνεται προσεκτική επιλογή των περιοχών – πόλεων, που θα αναλάβουν το φόρτο λειτουργίας του νέου πιλοτικού προγράμματος για το ΕΕΕ, που θα δώσει την σκυτάλη στην καθολική εφαρμογή του, έως την 1.1.2017, όπως άλλωστε είναι και η μνημονιακή δέσμευση. Οι υπηρεσίες πρόνοιας, αφενός θέλουν να διευρύνουν τις πόλεις που θα αναλάβουν το νέο ΕΕΕ, καθώς σε πρώτη φάση εφαρμόστηκε σε 13, μία από κάθε περιφέρεια της χώρας, αφετέρου όμως θέλουν να αξιοποιήσουν και πόλεις που φάνηκε ότι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρώτο σκέλος της διαδικασίας.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com