Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Υπάρχει κακία τελικά-Κλείνει Το μοναδικό ελληνικό καφέ που δίνει δουλειά σε ΑμεΑ, διαβάστε τι έγινε

Τέτοιες κινήσεις χρειάζονται τη στήριξη όλων. Στην εποχή που ζούμε ναι, υπάρχει κακία, αλλά υπάρχει και αλληλεγγύη και ανθρωπιά και συμπόνια για τον συνάνθρωπο(έτσι λέμε) . Μεγάλες λέξεις που ταιριάζουν στις μεγάλες πράξεις κάποιων ανθρώπων οι οποίοι κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα των ατόμων με αναπηρίες και τους προσφέρουν το αυτονόητο: να ζήσουν ως κομμάτια ισότιμα της κοινωνίας μας.
Να τι έγινε 

Το «Μύρτιλλο» με δράση, υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, «Κλείνει » και πηγαίνει» σε νέο χώρο και σχεδιάζει πολλά νέα project και δράσεις

Από το νέο Ηράκλειο που είναι τώρα δηλαδή στην  Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6, έξοδος ΗΣΑΠ
Νέο Ηράκλειο τηλ2110123176, μέχρι το τέλος μήνα, το café, θα μεταφερθεί στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα και τη νέα του έδρα, που την οφείλει στον Δήμο Αθηναίων. Στα 2 νέα κτίριά του θα απασχοληθούν 13-20 άτομα.,

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε το «Μύρτιλλο» λοιπον το Trol disabled- το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ σας λέει οτι είναι το πρώτο και μοναδικό cafe στην Ελλάδα, που από το 2013 βοηθάει και στηρίζει συστηματικά άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Πίνεις, λοιπόν, τον καφέ σου, συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα, διασκεδάζεις, ενώ τα άτομα που σε εξυπηρετούν τυχαίνει να αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες και νευρολογικές αναπηρίες, όπως ο αυτισμός.

«Τυχαίνει», αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το «Μύρτιλλο» είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και «έξυπνη» κοινωνική επιχείρηση, που συμβάλλει στην κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρίες και αυτισμό, μέσα από αυτό που τους λείπει περισσότερο: να αισθάνονται χρήσιμοι. Ένα από τα μότο του είναι: «Όχι στο ατομικό κέρδος, ναι στην κοινή αποστολή».

«Οι εργαζόμενοι στο «Μύρτιλλο» παίρνουν κανονικό μισθό και ασφαλίζονται. Κάποιοι από αυτούς, έχουν προωθηθεί και σε άλλες επιχειρήσεις», αναφέρουν οι εκπρόσωποί του. Είναι σπουδαίο, ότι κατάφερε να λάβει σημαντικές διακρίσεις και να φτάσει ψηλά από το μηδέν, αφού δεν στηρίζεται σε ξένο χρήμα, αλλά λειτουργεί αυτοδύναμα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κέντρου ένταξης και να αποτελέσει το πρότυπο, για τη δημιουργία και άλλων τέτοιων χώρων, με τη συμμετοχή θεραπευτών και επιστημόνων. «Στο νέο κτίριο, θα γίνεται ερεύνα γύρω από τον αυτισμό και θα συμμετέχουν επιστήμονες, οι οποίοι θα επιβλέπουν την εφαρμογή της ένταξης των ευπαθών ατόμων», είπε η  πρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης Γεωργία Βαμβουνάκη στο Τrol disabled- το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ .

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να το δείτε από κοντά εδώ είναι η ιστοσελίδα του  http://www.myrtillocafe.gr
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com