Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Τα «μανιτάρια» και οι «δράκοι των παραμυθιών» του ΤΣΙΠΡΑ προς την ΕΣΑμεΑ και όλους τους ΑνάπηρουςΠερίσσευαν τα... «μανιτάρια», οι «δράκοι των παραμυθιών», η «Χιονάτη», η «κοκκινοσκουφίτσα» και ο «Πέτρος με τον λύκο» στην συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τις οικονομικές, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στο να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες, και αυτή είναι η προσπάθεια μας», τόνισε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο μέγαρο Μαξίμου τους/τις εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, το αναπηρικό κίνημα και η κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να θωρακίσουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, επίσης, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.

Τέλος, σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, θα εξεταστεί η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ΑμεΑ.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της ΕΣΑμεΑ, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι στη διάθεση τους να μιλήσουν επί της ουσίας και σε βάθος, αλλά και να συνεργαστούν προκειμένου, όπως τόνισε, και πέρα από την προσπάθεια διατήρησης κεκτημένων, να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια του δυνατού, με βάση της δημοσιονομικές ικανότητες της οικονομίας. «Για να μπορέσουμε», υπογράμμισε, «να στηρίξουμε την αξιοπρέπεια και την ουσιαστική αρωγή των κοινωνικών κατηγοριών των συμπατριωτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν θα εξαντλούσαν στην παρούσα συνάντηση όλα τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη επιστολή τους, προαναγγέλλοντας την έναρξη μιας πολύ στενής συνεργασίας.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως φαίνεται  εμείς οι ανάπηροι «έχουμε γευτεί κάθε είδους μανιτάρια. Πράσινα μανιτάρια, σκούρα μανιτάρια με κόκκινες βούλες. Τα έχουμε φάει όλα τα μανιτάρια και όλα τα παραμύθια και δυσκολευόμαστε να πούμε ότι φάγαμε την παραμύθα και την πατήσαμε». Και σημειώστε πως όλοι εμείς στο  Trol disabled-Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ  «θέλουμε να πούμε ότι αυτή η ιστορία με τα μανιτάρια και τα παραμύθια θα έπρεπε να είχε σταματήσει, αλλά δυστυχώς συνεχίζει».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκε και με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρων, τα οποία εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, μέσα στη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να γίνονται σκέψεις ότι αυτή η κρίση μπορεί να δικαιολογήσει εκπτώσεις όσον αφορά στην προστασία του δικαιώματος, αλλά αντιθέτως, η ως άνω κρίση επιτείνει την υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος τούτου.
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος τόνισε «Και να θυμάσθε ότι είμαι πάντα εδώ, για να βοηθήσω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, κατά την εκπλήρωση αυτού του χρέους της Πολιτείας απέναντι στα 'Ατομα με Αναπηρία».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ.Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση και το ενδιαφέρον του, υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να αποφασίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια κόκκινη γραμμή, που δεν την ξεπερνάμε.
«Διότι τα άτομα με αναπηρία,ακόμα και σε συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και ευημερίας, βιώνουν φτώχεια, αποκλεισμό, διακρίσεις. Πόσο μάλλον σε κατάσταση οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Τότε, το κόστος διαβίωσης λόγω αναπηρίας γίνεται δυσβάσταχτο. Εμείς, οι οικογένειές μας, οι συμπολίτες μας, είμαστε αποφασισμένοι με παρρησία, με καθαρότητα, να αγωνιστούμε στην κοινωνία, για να μην μας καταπιεί η κρίση» κατέληξε ο κ.Βαρδακαστάνης.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com