Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού».


Συγκινούν ακόμα; Θεατρική παράστασηΕίναι η «μετά Κρατικού» εποχή και ο Γιάννης Βούρος χωρίς το βάρος των τριγύρω ευθυνών στις πλάτες του, επιστρέφει για δεύτερη φορά με ένα έργο, του οποίου έχει ήδη χρεωθεί την εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία από το παρελθόν.
Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη φορά ο Γιάννης Βούρος επαναλαμβάνει τα «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» από 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο Βεάκη. Κρατάει για τον εαυτό του το ρόλο του Τζέημς και έχει στο πλάι του Σαρα, τη Χρύσα Παππά.

Το έχουμε δει και στον κινηματογράφο, με τους Γουίλιαµ Χαρτ και Μάρλι Μάτλιν. Δοκιμασμένο μεν, το στοίχημα όμως είναι ένα. Θα μπορέσει το έργο να συγκινήσει  σήμερα και να αγγίξει το κοινό του 2015;
Η ιστορία γνωστή
Ένας δάσκαλος αναλαμβάνει να διδάξει σ' ένα ίδρυμα κωφαλάλων και γνωρίζεται με τη Σάρα, μια κωφάλαλη που δουλεύει στο ίδρυμα και λόγω παιδικών τραυμάτων αρνείται να μιλήσει.
Το θεατρικό του Μαρκ Μέντοφ «Σάρα - τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»  γράφτηκε το 1979 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο Playwrith’s Lab του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικό, εκεί ο συγγραφέας του, είναι δραματουργός και πρόεδρος του Drama Department.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο Longacre Theatre στο Μπρόντγουαιη της Νέας Υόρκης, σε σκηνοθεσία Gordon Davidson με τους Phylis Frellich ( Σάρα ) και John Rubinstein (Τζέημς ). Το έργο τιμήθηκε με τα βραβεία για το καλύτερο έργο Tony Award για το 1980, Drama Desk και Outer Critics Circle. Οι δύο πρωταγωνιστές τιμήθηκαν με τα αντίστοιχα βραβεία Tony καλύτερης ερμηνείας γυναικείου και ανδρικού ρόλου για το 1980, το ίδιο και ο σκηνοθέτης.

Στην Ελλάδα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1980-81 στο θέατρο Σούπερ Σταρ από τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, με την ίδια στο ρόλο της Σάρα και τον Λευτέρη Βογιατζή στο ρόλο του Τζέημς. Αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση της Λαμπέτη στη σκηνή.
Στην παράσταση του Βεάκη παίζουν: Γιάννης Βούρος, Χρύσα Παπά, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Ντίνος Καρύδης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Τζωρτζίνα Κώνστα, Λουκία Πεσκετζή
Η παράσταση 
«Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού» του Μαρκ Μέντοφ
Μετάφραση, απόδοση και σκηνοθεσία : Γιάννης Βούρος
Θέατρο Βεάκη Στουρνάρη 32 Αθήνα τηλ: 210 5223522
Παραστάσεις: Τετάρτη (19.15), Πέμπτη (20.00), Παρασκευή (21.00), Σάββατο (18.15 και 21.15), Κυριακή (19.15)
Τιμές: 20 ευρώ, φοιτητικό 15, 12 ευρώ ανέργων και τρίτης ηλικίας


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com