Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας του Μιχάλη Σεΐτη για την πλήρη εγκατάλειψη που βιώνει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρία


Παραλάβαμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Μιχάλη Σεΐτη , αθλητή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρία, και τη δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια. Καλή επιτυχία Μιχάλη, μακάρι η επιστολή σου να πιάσει τόπο στων κουφών την πόρτα !!

«Δεν είμαστε μόνο για φωτογραφίες»!
Την αγανάκτηση του για την πλήρη εγκατάλειψη που βιώνει από τους αρμόδιους, εκφράζει μέσα από ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, o πρωταθλητής των 400μ. και 100μ. Μιχάλης Σεΐτης, ο οποίος τονίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι αθλητές δεν είναι μόνο για να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί τους οι… επίσημοι.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρία, ο Σεΐτης κατάφερε να φτάσει μέχρι την 4η θέση των 400μ. και την 6η των 100μ. στην κατηγορία Τ44, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ. Επόμενος στόχος για τον σπουδαίο αθλητή του στίβου, είναι οι Παραολυμπιακοί του Ρίο, όπου όμως για να φέρει διάκριση στην πατρίδα του, πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στη δική του τσέπη. Φυσικά δεν είναι ο μόνος αθλητής με αναπηρία που θα υποχρεωθεί να πληρώσει την προετοιμασία του. Ο Ροδίτης πρωταθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, έχοντας ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του ενόψει των Παραολυμπιακών, θέλησε  να εκφράσει την αγανάκτησή και είναι σίγουρο, πως η φωνή του αντιπροσωπεύει μεγάλο αριθμό αθλητών με αναπηρία.

Η επιστολή του Μιχάλη Σεΐτη 
«Ενώ για τους αρτιμελείς αθλητές υπάρχει-προβλέπεται κάποια πολύ μικρή στήριξη από την πολιτεία, την ομοσπονδία και την Ολυμπιακή επιτροπή για την προετοιμασία τους και ειδικά όσων αθλητών έχουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Aγώνες και καλά κάνουν παρότι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, για τους αθλητές ΑμεΑ δεν υπάρχει η παραμικρή στήριξη και δεν παίρνουν ούτε 1 ευρώ για την προετοιμασία τους. Όλα τα έξοδα των αθλητών ΑμεΑ που είναι σε υψηλό επίπεδο και θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχοντας πιάσει τα όρια και πληρούν όλα τα κριτήρια τα οποία ορίζει η ομοσπονδία, είναι αποκλειστικά από την τσέπη τους για να το πω έτσι απλά. Αυτό μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ρατσιστικό αν όχι απλά να δείχνει την αδιαφορία της πολιτείας για τους πρωταθλητές ΑμεΑ. Με αυτόν τον τρόπο μας λένε ξεκάθαρα. Αν θέλεις κάνε προπόνηση αν θέλεις μην κάνεις, αλλά μετά τους Αγώνες, αυτοί είναι πρώτοι πρώτοι που θα βγουν φωτογραφία με τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια. Μην βασίζεστε στην αγάπη του κάθε πρωταθλητή για το άθλημα που κάνει. Βοηθήστε μας! Δεν είμαστε μόνο για φωτογραφίες!

Με αγάπη
Μιχάλης Σεΐτης».

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη και βίντεο

Ο Μιχάλης Σεΐτης είναι νέος αθλητής στην κατηγορία Τ44 (μονός ακρωτηριασμός κάτω από το γόνατο) καθώς ήταν θύμα ατυχήματος πριν 2 μόλις χρόνια.
Έχει τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη στην κατηγορία του και τον τέταρτο καλύτερο σε όλες τις παραπλήσιες κατηγορίες.
Χορηγοί και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά του είναι οι κ.κ. Δημήτρης και Κων/νος Χρονόπουλος, ο τελευταίος είναι και ο δημιουργός του τεχνητού μέλους που βοηθάει τον Μιχάλη να πετυχαίνει τις μεγάλες επιδόσεις.
(Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου, ΟΑΚΑ, 25.7.2014)Μιχάλης Σεΐτης αθλητής με μονό ακρωτηριασμό από disabledbook

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com