Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτο βίντεο, παίζει μπασκετ χωρίς χέρια, Συνέντευξη στο Trol disabled του μπασκετμπολίστα χωρίς χέριαΜπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια έχουμε δει άλλα μπάσκετ χωρίς ...χέρια ποτέ, διαβάστε την  Συνέντευξη στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ και θα καταλάβετε.

Κυριακή μεσημέρι. κάποιοι πανηγυρίζουν, κάποιοι κλαίνε, κάποιοι τρέχουν, κάποιοι γελάνε. Ένας ανάμεσά τους μοιάζει ψύχραιμος. Σκουπίζει τον ιδρώτα του, αποφεύγει για λίγο τα πανηγύρια και πηγαίνει προς την πλευρά μου. Με χαιρετά με τον σεβασμό που δίνει στον νικητή η αξία του . Είναι ο Βασίλης  ο  μπασκετμπολίστας χωρίς χέρια, ένας αθλητής που γνωρίζει πολύ καλά δύο πράγματα: την αυτοπεποίθηση και την αμφισβήτηση. Το ένα το έχει στο μυαλό του από μικρός, όταν η μητέρα του τού έλεγε ότι κανείς δεν θα του χαριστεί και το δεύτερο το ένιωσε με τις γεμάτες ρίσκο επιλογές του. Αλλά ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του – σε βαθμό παρεξήγησης ορισμένες φορές – δεν ασχολείται με το ρίσκο: ξέρει από πριν ότι θα τα καταφέρει.

Ο Βασίλης γνωρίζει πως η αναπηρία του μπορεί να προκαλέσει πολλά κακόβουλα σχόλια  Αυτό, όμως, το έχει φιλοσοφήσει, όπως εξηγεί στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ : «Δεν ζητάω τίποτα από κανέναν.  Απλώς νιώθω ευλογημένος  Και ξέρω επίσης πως είναι άλλο να συζητάς για την αναπηρία και άλλο να τη βιώνεις». Αλλά, είναι φανερό, προτιμάει να μιλάει για το μπάσκετ.

Γήινοι vs εξωγήινων

Τα δημοσιογραφικά κλισέ αναφέρουν ότι «γυαλίζει το μάτι του» ή «δεν του αρέσει να χάνει». Αλλά την πιο γλαφυρή περιγραφή του χαρακτήρα του Βασίλη χάρισε πιθανότατα ο άλλοτε προπονητής του, που διαπίστωσε με βεβαιότητα ότι «ακόμη και σε έναν αγώνα γήινων εναντίον εξωγήινων, ο Βασίλης θα ήθελε να πάρει το τελευταίο σουτ»! Κοινώς, είναι κάτι συνηθισμένο για εκείνον. Ή, όπως θα έλεγαν στις ΗΠΑ, «Kill Bill», όπως είναι ένα από τα παρωνύμια που τον ακολουθούν, μάλλον θα ήθελε κάποια στιγμή να πάρει μεταγραφή και στην ομάδα των εξωγήινων...

«Δεν ήταν δύσκολο να αφήσω την παλιά μου νοοτροπία ξέρεις αυτή του ανθρώπου χωρίς αναπηρία»

Ο Βασίλης  δεν μιλάει εύκολα για τις αιτίες που τον ακρωτηρίασαν η εάν γεννήθηκε έτσι . Ήταν μια δύσκολη στιγμή είπε στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ άλλα το ξεπέρασα.

«Είναι δεδομένο ότι στο μπάσκετ όλοι νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε και τα δύο μας χέρια. Η απόφασή μου να παίζω μπάσκετ έχει να κάνει με το πόσο αγαπάω αυτό το άθλημα,  δεν ήταν δύσκολη, ούτε με φόβιζε το ότι παίζω χωρίς χέρια. Αντιθέτως, με εξίταρε το γεγονός πως αυτό θα γινόταν μόνο με εμένα! Δεν τρόμαξα ποτέ όταν βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο».

Από τότε απέκτησα νέους φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, ναι εχθρούς της όμορφης ζωής και των σπόρ απο άτομα με αναπηρία. Δεν ήταν η μοναδική σύγκρουση που αντιμετωπίζω στην ζωή μου
Η νοοτροπία νικητή που ανέπτυξα όμως με το μπάσκετ,  με βοήθησε αφάνταστα

Δείτε το βίντεο


Ακρωτηριασμενος μπασκετμπολιστας από disabledbook

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com