Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Ανάπηρος και Ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, έκανε χρήση του άρθρου 110 Α και γλίτωσε 15 χρόνια φυλακή


Ένα από τα καλά του να είσαι ανάπηρος είναι ότι μπορείς να γλυτώσεις 15 χρόνια φυλακής σύμφωνα με το  άρθρο 110 Α του ελληνικού ποινικού κώδικα. Αυτό και το ότι είσαι πρώην υπουργός και ίσως ότι έχεις έναν χασοδίκη πεινασμένο δικηγόρο από αυτούς τους 25000 πεινασμένους δικηγόρους της Ελλάδος που πραγματικά ξέρουν τι κάνουν και δεν πληρώνονται ανεξαρτήτους αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, ελεύθερος είναι από χθες ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης ο οποίος εξέτιε ποινή 15 ετών κάθειρξης στις φυλακές Αυλώνας στην Ελλάδα. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης έκανε χρήση του άρθρου 110 Α του ελληνικού ποινικού κώδικα και αιτήθηκε την αποφυλάκισή του λόγω προβλημάτων υγείας. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει τη δυνατότητα αποφυλάκισης καταδίκων με αναπηρία άνω του 67%. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης, λόγω των καρδιολογικών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων όρασης και ακοής, κρίθηκε από ιατροσυμβούλιο ανάπηρος σε ποσοστό 80%. Για να αποφασιστεί η αποφυλάκιση έπρεπε να συντρέχουν και άλλοι λόγοι, όπως η καλή διαγωγή, η έκτιση μέρους της ποινής και η προχωρημένη ηλικία που λήφθηκε υπόψη.

Αναπνέω ελεύθερα είπε στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ  μόλις εξήλθε από την πύλη των φυλακών δήλωσε «αναπνέω ελεύθερα» χωρίς να κάνει κάποια άλλη δήλωση. Το συμβούλιο που αποφάσισε την αποφυλάκισή του έθεσε ως μοναδικό όρο την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα μέχρι να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή του που αφορά τις μίζες από τους ρωσικούς πυραύλους TOR-M1 που είχαν αγοραστεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Για την ίδια υπόθεση εκτίει κάθειρξη 15 ετών και ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλης. Ο πρώην υπουργός θα παραμείνει σε φιλικό του σπίτι στην Αθήνα στην οποία έχουν μεταβεί και μέλη της οικογένειάς του από την Κύπρο.

Καταβάλλεται προσπάθεια να αποφυλακιστεί και ο Μιχάλης Μιχαηλίδης με διακοπή ποινής και περιοριστικούς όρους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, αλλά το εγχείρημα θεωρείται δύσκολο.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης θα μπορούσε να αποφυλακιστεί νωρίτερα αλλά είχε τεθεί ως όρος η καταβολή εγγύησης 700.000 ευρώ, χρήματα που ο ίδιος δήλωσε πως δεν διέθετε.

Να υπενθυμίσουμε ότι μαζί με τον Ντίνο και τον Μιχάλη Μιχαηλίδη έχει καταδικαστεί ερήμην και ο επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του πρώην υπουργού. Μάλιστα επί υπουργίας Ντίνου Μιχαηλίδη όλη η οικογένεια Ζαγιάτ απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα. Ο Ζαγιάτ ζούσε μόνιμα στη Κύπρο αλλά όταν αναζητήθηκε για να εκτελεστεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του δεν εντοπίστηκε.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com