Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΚ-ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 15.000 ΕΥΡΩ! Η ανατριχιαστική αλήθεια


Όπως κατέβαινα με το αναπηρικό αμαξίδιο μου την Αριστοτέλους, Τετάρτη απόγευμα (προχτές δηλαδή),  κοντά στην στάση Αριστοτέλους ένα ροζ χαρτί Α4 βασανίζεται από το άνεμο μισό κομμένο στο μέρους όπου βρίσκονται τα τηλέφωνα της αγγελίας. Ζητάνε παρένθετη μητέρα για 15.000 ευρώ. Σοκάρομαι, θυμώνω, σκέφτομαι και αναλύω.

Σκέφτομαι την λέξη “παρένθεση” που χρησιμοποιείται για να αναφέρεις κάτι λιγότερο σημαντικό σε μία φράση. Όχι, δεν μπορεί να συσχετίζεται με την μητέρα, ποια μητέρα μπορεί αν είναι λιγότερο σημαντική;

Δεν βρίσκω την αιτιολογία της λέξης και ψάχνω να βρω την θέση της στο μυαλό μου.

Ένα ζευγάρι εκεί έξω, που μπορεί να είναι ο μανάβης μου, ο κομμωτής μου, η ξαδέρφη μου, που δεν μπορεί να κάνει οικογένεια γιατί όπως αναγράφει για λόγους υγείας δεν μπορεί να κυοφορήσει. Αμέσως σκέφτομαι ίσως είναι καρκίνος , το αμέσως επόμενο είναι ότι είναι πλούσιοι!

Ξεκινώ με την βασική ιδέα.

-Γιατί να κάνεις παιδιά;

-Γιατί αγαπάς τον σύντροφό σου και θέλεις να πλάσεις την “αγάπη” σας σε ένα ακόμα πλάσμα. Όχι για να διονιστεί το είδος καθώς δεν είσαι χελώνα υπό εξαφάνιση (είμαστε 11. δις λίγο δύσκολο να αφανιστούμε), όχι γιατί παντρεύτηκες, όχι γιατί αγαπάς τα παιδιά. Γιατί αγαπάς τον σύντροφό σου!

Kαι ξεκινά ο θυμός! Γιατί να πληρώσεις 15.000 ευρώ και να μην υιοθετήσεις ένα παιδί που έχει μείνει ορφανό καθώς ένας χαζός νόμιζε πως τα παιδιά είναι αντικείμενα; Σε μια συνέντευξη της Μάρω Κοντού αναφέρει πως τα περισσότερα ζευγάρια δεν υιοθετούν παιδιά γιατί θέλουν να είναι “καθαρά” δικά τους ή γιατί τα περισσότερα είναι ξένα ή με κάποιο “ελάττωμα”. Ακόμα και οι λόγοι που θες παιδί είναι η παραπάνω, μπορείς κάλλιστα να υιοθετήσεις.

-Μα θέλει χρόνια, εγώ δεν μπορώ να περιμένω, θέλει πολλά χρήματα και εάν το παιδί δεν μου κάνει;

Φυσικά και θέλει πολλά χρόνια, παιδί θα πάρεις, ένα άνθρωπο, θα έδινες εσύ την αδερφή σου ή τον αδερφό σου να τον μεγαλώσει ο οποιοσδήποτε; Φυσικά και όχι. Θέλει χρήμα, όχι παραπάνω από το να πληρώσεις 15.000 ευρώ συν τα έξοδα της εγκυμοσύνης.  Εάν κρίνεις το παιδί σου από την ομορφιά και με άλλους είδους ρατσιστικά σχόλια, δεν είναι άξιος ούτε ποντίκι να υιοθετήσεις, όχι να γίνεις γονιός. Γράψου σε μια αιρετική σχολή και ντύσου χίτλερ στις απόκριες.

-Έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν με αφήνουν να υιοθετήσω.

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να συντηρήσεις εσύ η ίδια τον εαυτό σου, θέλεις να υιοθετήσεις παιδί; Εγώ εάν ήξερα ότι είχα καρκίνο ή νεφρική ανεπάρκεια και ήξερα ότι υπάρχει πιθανότητα να αφήσω ορφανό το παιδί μου δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία της υιοθεσίας γιατί πολύ απλά θα σκέφτομαι μόνο την πάρτη μου και ο σκοπός του να αποκτήσεις ένα παιδί δεν είναι αυτός.

-Θα βοηθήσω μια γυναίκα οικονομικά που το έχει ανάγκη.

Ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι μια καθαρή εκμετάλλευση της ανάγκης να αποκτήσεις παιδί. Η γυναίκα που θα δεχθεί να δώσει το παιδί που έπλασε για σένα και για να σε προλάβω ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σημασία ποιανού τα ωάρια ή τα σπερματοζωάρια κουβαλά, είναι ένα πλάσμα δικό της, σημαίνει πως έχει πολύ μεγάλη ανάγκη και εσύ το χρησιμοποιείς, καμία πλούσια μάνα δεν θα έδινε το παιδί της έτσι απλά για να πάρει 15.000 ευρώ. Όλα τα πλάσματα του ζωικού βασιλείου γεννάνε γιατί πρέπει να γεννήσουν, είμαστε το μόνο πλάσμα που γεννά γιατί αγαπά και όχι από ένστικτό αναπαραγωγής. Και πλέον του πουλάμε και αυτό. Ξεπούλημα μητρότητας όσο και να μην μας αρέσει πως ακούγεται.

Σκληρό το άρθρο μου, αλλά νομίζω πως καλομάθαμε να τα ξεπουλάμε όλα, αλλά να πουλάμε ανθρώπους; Εγώ εάν ήμουν παιδί παρένθετης μητέρας θα μισούσα μια ζωή τους γονείς μου, που με αγόρασαν γιατί θέλησαν να είμαι κοντά τους δίνοντας τους χαρά και την μασέλα τους όταν γεράσουν.


Δείτε το ντοκιμαντέρ Μωρά “Made in India” που έπαιξε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidiΕάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com