Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Στο στόχαστρο 200 επιδόματα – Οι κίτρινες κάρτες για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επιδόματα


Με μια σειρά από… κίτρινες κάρτες, η Παγκόσμια Τράπεζα, στην έκθεσή της για τα προνοιακά επιδόματα στην Ελλάδα, επισημαίνει τα «κακώς κείμενα» στη λειτουργία και προτείνει λύσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Σύμφωνα με την έκθεση, καταβάλλονται τουλάχιστον 200 επιδόματα στη χώρα, μέσα από ένα εντελώς κατακερματισμένο μοντέλο, με συνέπεια τη διασπάθιση δημόσιων πόρων και τη μη αξιοποίησή τους, από πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Από τα στοιχεία της έκθεσης, προκύπτει ότι ακόμα και η προγραμματισμένη εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, με αλλαγή ονομασίας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Απριλίου, θα πρέπει να γίνει αφού πρώτα διορθωθούν, μια σειρά από λάθη που εντοπίστηκαν στην αρχική, πιλοτική εφαρμογή του.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, καταγράφηκε σημαντική αδυναμία στην επιλογή των πρώτων 13 δήμων, στους οποίους τελικά δόθηκε το «χρίσμα» για να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος. Επίσης, παρά την πρόβλεψη που υπήρχε, δεν πραγματοποιήθηκε η παραμικρή σύνδεση των δικαιούχων με την αγορά εργασίας. Επίσης, η Τράπεζα κατέγραψε παράπονα και από τους δικαιούχους, επειδή υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά και στην ενημέρωσή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Γενικότερα, διαπιστώθηκε η προβληματική λειτουργία του πιλοτικού μοντέλου, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καθολική εφαρμογή του, από το 2017 και μετά, όπως είναι η μνημονιακή δέσμευση.

Παρόλ’ αυτά το υπουργείο Εργασίας, θεωρεί ότι η νέα επιλογή δήμων θα γίνει με αυστηρότερα κριτήρια και έτσι θα μπορέσει να χορηγήσει το συγκεκριμένο βοήθημα σε περισσότερους από 60.000 πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Επισημαίνεται ότι, το επίδομα ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα. Εάν πρόκειται για οικογένεια, προστίθενται άλλα 100 ευρώ για τον δεύτερο ενήλικα, ενώ για κάθε παιδί δίνονται 50 ευρώ.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com