Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Το όσκαρ των καλύτερων ανθρώπων για το 2015 κέρδισαν δύο αδέλφια που κρατούσαν φυλακισμένο τον τρίτο ανάπηρο για να του παίρνουν την σύνταξηΤο 2016 μας μπήκε για τα καλά, Το Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ αποφάσισε να δώσει το Όσκαρ των καλύτερων ανθρώπων για το 2015 σε δύο αδέλφια από την Ισπανία που είχαν τον εγκεφαλικά παράλυτο αδελφό τους φυλακισμένο για να του  παίρνουν την σύνταξη του που ήταν 1.000 ευρώ! Που ήταν φυλακισμένος θα ρωτήσετε, και θα σας καταπλήξουμε, ήταν φυλακισμένος σε έναν περιστερώνα. Ναι !! Τον πέρασαν για περιστέρι φαίνεται.. Αλλά για να τα λέμε και το σωστό τα δυο αδέλφια του πήγαιναν καθημερινά σπόρους, πρασινάδα και ψωμί!!! Για αυτήν την καλή τους πράξη θα τους δώσουμε το Όσκαρ των καλύτερων ανθρώπων για το 2015 ακόμα  συζητάμε εάν θα πρέπει να πάρουν και αυτό της ανοικτής παλάμης .

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το θύμα ονομάζεται Κάρλος, ενώ σύμφωνα με τους γείτονες του επρόκειτο για έναν φιλήσυχο και άκακο άντρα, ο οποίος περπατούσε με «περίεργο» τρόπο και πάντα με ένα τσιγάρο στο στόμα. Ο εφιάλτης τους ξεκίνησε όταν έπαθε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ξαφνικά «εξαφανίστηκε». Τα αδέλφια του, τα οποία είχαν την κηδεμονία του και έπαιρναν την σύνταξη του, έλεγαν σε όσους ρωτούσαν ότι ο 59χρονος βρίσκεται εσώκλειστος σε κλινική.

Η φρικιαστική αποκάλυψη του μυστικού που έμενε κρυφό για 20 χρόνια έγινε την Δευτέρα. Ένας γείτονας παραπονέθηκε ότι ακούει φασαρίες από «μεθυσμένο» άντρα σε κοντινό σπίτι.

Όταν η αστυνομία έφθασε στο σημείο συνάντησε τα ηλικιωμένα αδέλφια και ανακάλυψε μια πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο. Οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να ξεκλειδώσουν την πόρτα και ανέβηκαν σε μία σκάλα που οδηγούσε στον περιστερώνα.

Τότε βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποκρουστικό θέαμα. Ο άνδρας ήταν γυμνός επάνω σε ένα άθλιο στρώμα ενώ γύρω του υπήρχαν μπουκάλια και κουβάδες για να τα χρησιμοποιεί αντί για τουαλέτα!

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν ενώ ο Κάρλος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σεβίλης. Ο άτυχος άντρας είναι υποσιτισμένος και έχει προσβληθεί από λοιμώξεις, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούσε, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από το 1995.

Το φρικιαστικό, ωστόσο, της υπόθεσης είναι ότι οι βασανιστές του ήταν ο 76χρονος αδελφός και η 61χρονη αδελφή του. Τα δύο αδέλφια τον κρατούσαν φυλακισμένο για να παίρνουν την μηναία σύνταξη του η οποία υπολογίζεται πως ήταν περίπου 1.000 ευρώ.


Ο περιστερώνας που έμενε από ψηλάΔείτε το βίντεο


Ανάπηρος φυλακισμένος για να του παίρνουν την... από disabledbook

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com