Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Διαβήτης τύπου 2: Δείτε με ποια τροφή θα μειώσετε τον κίνδυνο


Το ξέρετε ότι το γιαούρτι, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2; Και όμως είναι πραγματικότητα, αναφέρουν ερευνητές και διατροφολόγοι, ενώ η μελέτη άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων όπως είναι το γάλα και το τυρί, έδειξε ότι δεν προσφέρουν την ίδια προστασία όπως το γιαούρτι για τον κίνδυνο του διαβήτη.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη μελέτη η οποία εξέτασε δεδομένα από 41,497 συμμετέχοντες μελέτης επαγελματιών υγείας όπως άντρες οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι, οστεοπαθητικοί γιατροί και ποδολόγοι, 67.138 από τη μελέτη υγείας νοσηλευτών και 85.884 και από τη δεύτερη μελέτη υγείας νοσηλευτών. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ανά δύο χρόνια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και παρακολουθήθηκαν για μέχρι και 30 χρόνια για να καθοριστούν τα αποτελέσματα για την υγεία τους.

Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες από τις τρεις μελέτες, ανέπτυξαν διαβήτη κατά τη διάρκεια των ετών. Δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, με μία εξαίρεση: το γιαούρτι συνδεόταν με σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Και αυτό ήταν αλήθεια ακόμη και μετά τον έλεγχο των παραγόντων που είναι γνωστό ότι συνδέονται με το διαβήτη, όπως ο δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ) και η διατροφή. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέτρεξαν σε δεδομένα από προηγούμενες μελέτες προκειμένου να προσθέσετε τη δική τους, και υπολογίζεται ότι 28 γρ γιαούρτι την ημέρα συσχετίστηκε με 18% χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Ενώ η συσχέτιση μεταξύ του γιαουρτιού και του μειωμένου κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 δεν έχει κατανοηθεί ακόμα, οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα προβιοτικά που βρίσκονται στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και να μειώσουν τη φλεγμονή. Η υπόθεση αυτή πρέπει να εξεταστεί σε τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες.

 Πηγη

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com