Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

4 συμβουλές της αθλητικής ψυχολογίας για να ενισχύσετε τους ανάπηρους αθλητές στην ΕλλάδαΑπλά η συμμετοχή στον αθλητισμό δεν ευνοεί αυτομάτως τη θετική ανάπτυξη στους ανάπηρους. Πολλοί παράγοντες παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία του ατόμου με αναπηρίες  στον αθλητισμό. Οι τέσσερις εξόχως σημαντικοί παράγοντες που βοηθούν  προωθώντας θετικά τη συμμετοχή σε αθλήματα είναι:

Διασκεδαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα
Κατάλληλη ενασχόληση των γονέων και των φίλων
Η παρουσία ενός ενθαρρυντικού δασκάλου-μέντορα ή φίλου
Έμφαση στις δεξιότητες που μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους τομείς της ζωής του ατόμου με αναπηρίες.
Ένα θετικό αθλητικό περιβάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο που ένας ανάπηρος-αθλητής βλέπει το άθλημα και τον εαυτό του / της. Αν οι προπονητές τους διαμορφώνουν τους αθλητές για τις επιτυχίες και υποβαθμίζουν τις κοινωνικές συγκρίσεις και τη νίκη, τότε οι αθλητές θα αναπτύξουν μια πιο ασφαλή αίσθηση ταυτότητας. Για το προπονητικό τιμ, το να επαινεί τους αθλητές πρέπει να είναι συχνό από ό, τι η σκληρή κριτική. Με την επίδειξη αυτοελέγχου σε μια δύσκολη κατάσταση, το προπονητικό επιτελείο δίνει το παράδειγμα.

Η θετική και κατάλληλη συμμετοχή των γονέων και των φίλων μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του ατόμου με αναπηρίες στον αθλητισμό. Το κλειδί είναι να βρεθεί η μέση οδός μεταξύ της μη συμμετοχής και της υπερβολικής συμμετοχής. Εάν το ΑμεΑ σας αντιλαμβάνεται ότι βλέπετε με κριτικό πνεύμα το πώς παίζει, μπορεί να προσθέτετε περιττή πίεση σε αυτόνί. Βοηθήστε τον ανάπηρο-αθλητή  να αγκαλιάσει τον ανταγωνισμό με ρεαλιστικές προσδοκίες. Ενθαρρύνετε το ΑμεΑ  να δει το άθλημα ως μια υγιή πρόκληση και μια ευκαιρία μάθησης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και αυτοπεποίθησης.

Πολλές φορές οι επαγγελματίες αθλητές, λένε ότι ύπαρξη ενός μέντορα στο πλευρό τους, επηρέασε την ικανότητά τους να πετύχουν στον αθλητισμό. Ο μέντορας δεν βοηθά μόνο να βελτιώσει τις αθλητικές δεξιότητες, αλλά μπορεί να είναι μια μεγάλη κοινωνική στήριξη για τον αθλητή. Συχνά αυτός μέντορας-δάσκαλος είναι μέλος του τεχνικού τιμ, ένας παλαιότερος ανάπηρος-αθλητής, ή πρώην αθλητής στο ίδιο άθλημα. Ένας ανάπηρος-αθλητής θα επωφεληθεί από την αθλητική εμπειρία του μέντορα-δασκάλου και μπορεί να σχηματίσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τα παρόμοια αθλητικά ενδιαφέροντα τους. Η ιδανική έκβαση είναι ένας θετικά επηρεασμένος νέος να πάει με τη σειρά του για να γίνει μέντορας και να συνεχίσει ένα κύκλο με ευεργετική συμμετοχή στην κοινότητα.

Ο αθλητισμός υιοθέτει την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων που μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους τομείς της ζωής ενός ατόμου με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης και της σχολικής τάξης καθώς και της κοινότητας.Παραδείγματα δεξιοτήτων που μεταφέρονται και σε άλλους τομείς της ζωής είναι οι παρακάτω:

Συνεργασία
Επικοινωνία
Ενσυναίσθηση
Επίλυση προβλημάτων
Ηγετικές ικανότητες
Διαχείριση του χρόνου
Αποφασιστικότητα στη λήψη αποφάσεων
Δυνατότητα να λειτουργούν υπό πίεση
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ότι  τα θετικά αποτελέσματα που κερδίζουμε από την υγιή συμμετοχή σε αθλήματα, είναι οι ίδιες δεξιότητες ζωής που όλοι μας χρειαζόμαστε για να μας βοηθήσουν να βρούμε την ισορροπία στην καθημερινότητα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να διοργανώσουμε μια αθλητική συνάντηση, έλα και εσύ στην ομάδα μας


Σημείωση 
Θα πρέπει να εγγραφείτε πρώτα εδώ και μετά αίτηση στην ομάδα μας Αθλητισμός & Αναπηρία


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Με λένε Αντώνη lotras και έχω ημιπληγία. Γεννήθηκα  στην Ελλάδα αλλά  μεγάλωσα στην Αγγλία εντούτοις δηλώνω Σπαρτιάτης λόγω καταγωγής. Σπούδασα Ιστορία.-Αρχαιολογία. Πιστεύω ότι το διαδίκτυο αποτέλεσε "επανάσταση" στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών καθώς ίσως πραγματώνει στην εποχή μας αυτό που λέμε άμεση δημοκρατία.Μου αρέσουν οι συγκρουσιακές συζητήσεις όταν δημιουργούν συνθέσεις και οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kinods


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com