Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Σύνταξη στα 58 μέσα στο 2016 την Θες? διάβασε τις προϋποθέσεις και αμα την πάρεις γράψε μουΣύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, παρά την αύξηση των ορίων ηλικίας, χιλιάδες ασφαλισμένοι αποκτούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν πριν από τα 62 για μειωμένη, πριν από τα 67 για πλήρη, καθώς επίσης και χωρίς να χρειάζονται τα 40 έτη για να πάρουν ολόκληρη τη σύνταξη στο 62ο έτος.

Τρία κλειδιά ανοίγουν την πόρτα της εξόδου για σύνταξη ακόμη και στα 58 μέσα στο 2016, για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από τις 19/8/2015 και μετά, δηλαδή για όσους αποκτούν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση των αλλαγών στα όρια ηλικίας.

Το πρώτο κλειδί έχει να κάνει με την ηλικία των ασφαλισμένων.
Το δεύτερο με το χρόνο ασφάλισης που είχαν έως το 2012
Το τρίτο κλειδί είναι ο συνολικός χρόνος ασφάλισης που θα πρέπει να έχουν μέσα στο 2016, ώστε να υποβάλουν την αίτηση συνταξιοδότησης.

Η ηλικία των ασφαλισμένων είναι καθοριστική, γιατί αυτή αποτελεί το κριτήριο της εξόδου.
Ο χρόνος ασφάλισης που είχαν ή μπορούν να αναγνωρίσουν με πλασματικά έτη έως το 2012 είναι επίσης καθοριστικός και αφορά στους περισσότερους εργαζομένους που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992, γιατί με τα συντάξιμα χρόνια τους έως το 2012 κατοχυρώνουν την ηλικία που θα έβγαιναν στη σύνταξη αν δεν άλλαζαν τα όρια συνταξιοδότησης. Το κλειδί στο χρόνο ασφάλισης έως το 2012 είναι ότι γλιτώνουν την απότομη αύξηση του ορίου ηλικίας. Αντίθετα, όμως, όσοι συμπληρώνουν τα χρόνια που απαιτούνται για σύνταξη μετά το 2013 (είτε ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 είτε μετά το 1993) δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση, καθώς για αυτούς τα όρια ηλικίας πάνε ακαριαία στα 67 για πλήρη και στα 62 για μειωμένη εφόσον συμπληρώνουν μετά το 2013 τα 15, 25 και 35 έτη, εκτός αν συμπληρώσουν 40 έτη, οπότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη σύνταξη από το 62ο έτος.
Ο συνολικός χρόνος ασφάλισης είναι το τρίτο και πλέον σημαντικό κριτήριο συνταξιοδότησης για όσους έχουν κατοχυρώσει την ηλικία εξόδου με προϋποθέσεις που ισχύουν έως το 2012. Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος είχε στο Δημόσιο 25 χρόνια το 2011 και το 2016 θα έχει 30 έτη. Για να αποχωρήσει χρειάζεται συνολικά 36, δηλαδή του λείπουν 6 χρόνια που μπορεί να τα εξαγοράσει χρησιμοποιώντας χρόνο από στρατιωτική θητεία, σπουδές αλλά και το χρόνο που δίνουν τα παιδιά, ο οποίος είναι ξεχωριστός από τους άλλους πλασματικούς χρόνους, ειδικά στο Δημόσιο. Η ηλικία που θα μπορούσε να αποχωρήσει είναι στα 58 με πλήρη σύνταξη. Αν, λοιπόν, έχει κλείσει τα 58 πριν από τις 19/8/2015 και εξαγοράσει 6 έτη, μέσα στο 2016, τότε βγαίνει στη σύνταξη, χωρίς καμία επίπτωση από τα νέα όρια ηλικίας.

Ποιοι κλειδώνουν τη σύνταξη μέσα στο 2016 από τα 58

Από το Δημόσιο, σύνταξη στα 58 ή από τα 58 και 6 μήνες μπορούν να πάρουν όσοι είχαν συμπληρώσει εντός του 2015 την ηλικία των 57, 58 και 58,6 ετών, εφόσον είχαν έως το 2012 25 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης και μέσα στο 2016 συμπληρώνουν μέχρι 36 χρόνια ασφάλισης.

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com