Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Αρθρίτιδα: Γιατί επιδεινώνονται τα συμπτώματα το χειμώναΟι ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα αντιμετωπίζουν συνήθως πιο έντονες ενοχλήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες.
Αν και τα ακριβή αίτια του φαινομένου δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητά από τους ειδικούς, ορισμένες θεωρίες εξηγούν γιατί ο πόνος, το οίδημα και η δυσκαμψία επιδεινώνονται όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.
Αρθρίτιδα: Γιατί επιδεινώνονται τα συμπτώματα το χειμώνα
Η πιο δημοφιλής θεωρία αφορά στη βαρομετρική πίεση. Οι αρθρώσεις που είναι επιρρεπείς στο οίδημα, όπως στην περίπτωση ασθενών με αρθρίτιδα, παρουσιάζουν εντονότερο πρήξιμο όταν μειώνεται η βαρομετρική πίεση, καθώς δεν ασκείται επαρκής πίεση στους ιστούς. Κατ’ επέκταση, τα νεύρα που διαπερνούν τους ιστούς διεγείρονται λόγω του πρηξίματος και εκδηλώνεται πόνος.
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν επικρατεί κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε συστολή των ιστών, με αποτέλεσμα να ασκείται επιπλέον πίεση στα νεύρα.
Τέλος, τους χειμερινούς μήνες συνήθως μειώνονται τα επίπεδα δραστηριότητας, με αποτέλεσμα η καθιστική ζωή να επιδεινώνει τη δυσκαμψία.
Πηγή: specialtyclinics.med.sc.edu

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com