Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Κύκλος Μετάβασης: Μια τεχνική για παιδιά με ΔΕΠΥ


Τα παιδιά με ΔΕΠΥ πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του μαθήματος σηκώνονται από τη θέση τους, είναι ανήσυχα και χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες ώστε να μπορέσουν να βγουν από την τάξη. Δεν είναι λίγες οι φορές που περιφέρονται στους διαδρόμους του σχολείου, αποφεύγοντας να επιστρέψουν στο μάθημα.

Τα παιδιά με ΔΕΠΥ δυσκολεύονται επίσης στο να επιστρέψουν στη σχολική τάξη μετά το τέλος του διαλείμματος. Αν κι ακούν το κουδούνι συνεχίζουν να παίζουν, να σκαρφαλώνουν και να τρέχουν χώρις να δείχνουν την παραμικρή διάθεση να μπουν στην τάξη. Τους παίρνει αρκετή ώρα για να μπορέσουν να ελέγξουν την υπερκινητικότητα και την παρορμητικότητά τους ώστε να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα παιδιά και να επιστρέψουν στο μάθημα.

Ο κύκλος μετάβασης είναι μια τεχνική που μπορεί να βοηθήσει το παιδί με ΔΕΠΥ να ακολουθήσει τη σχολική ρουτίνα. Πρόκειται για ένα κύκλο, όπου κάθε παιδί πριν φύγει πρέπει να περιμένει και να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θέλει να βγει από την τάξη. Παρομοίως, υπάρχει ένας μεγαλύτερος κύκλος μετάβασης στην αυλή του σχολείου όπου όλη η τάξη περιμένει τον μαθητή ωσότου εκείνος ακολουθήσει την υπόλοιπη τάξη, μετά το διάλειμμα.
Το χρώμα του κύκλου μπορεί να το επιλέξετε μαζί με το παιδί ή να γίνει με αυτοκόλλητα ή χρωματιστές ταινίες.


Πηγή MSc Σχολική Ψυχολογία


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com