Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Η κολύμβηση μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα με επιληψίαΜια επιδημιολογική έρευνα που έγινε πριν από μερικά χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο έδειξε ότι μόνο ο κίνδυνος πνιγμού στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται στα επτά άτομα / 100.000. Μια νέα μελέτη που έγινε πρόσφατα από ερευνητές στο Λονδίνο και την Ολλανδία έδειξε όμως ότι τα ποσοστά των πνιγμών, γίνονται ακόμα μεγαλύτερα όταν αφορούν τα άτομα που πάσχουν από επιληψία. Συγκεκριμένα, τα άτομα με επιληψία έχουν κατά 15-19 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πνιγούν από το γενικό πληθυσμό.

Η έρευνα εξέτασε αναλυτικά τα στοιχεία από 50 μελέτες που έχουν γίνει παγκοσμίως και αφορούν τον πνιγμό επιληπτικών ασθενών  σε σύγκριση με τον πνιγμό στο γενικό πληθυσμό. Διαπίστωσαν ότι 88 άτομα με επιληψία απεβίωσαν όταν στον γενικό πληθυσμό καταγράφηκαν μόνο 4,7 θάνατοι.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, ο κίνδυνος πνιγμού στους επιληπτικούς ανθρώπους είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς, τα άτομα αυτά έχουν δυσκολία στο να μάθουν πράγματα. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν και τα άτομα που υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο λόγω της επιληψίας, αλλά δεν έχουν απαλλαχθεί από τους σπασμούς.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κίνδυνος πνιγμού στα επιληπτικά παιδιά δεν είναι τόσο μεγάλος όσο είναι για τους ενήλικες και ο λόγος είναι ότι τα παιδιά αυτά όταν κολυμπούν είναι κάτω από την επίβλεψη κάποιου μεγάλου.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται να σταματήσουν να έχουν τα επιληπτικά άτομα φυσιολογική ζωή και δραστηριότητες. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να λαμβάνουν κάποια μέτρα προστασίας όπως για παράδειγμα να κολυμπούν με σωσίβιο ή με παρέα κάποιου άλλου ατόμου.


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com