Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΦΩΤΟ-Κινέζος βάζει τα γυαλιά σε πολλούς Έλληνες φοιτητές που έχουν ανάπηρους γονείς

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ. Ένας 20χρονος, από την Κίνα, 'έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς Έλληνες φοιτητές που έχουν ανάπηρους γονείς. Γιατί το λέω αυτό ? γιατί πολύ απλά στην Ελλάδα όταν η αναπηρία κτυπήσει την πόρτα σε μια οικογένεια, λίγοι  έως καθόλου δεν το βάζουν στα πόδια, παρατώντας  στην μοίρα του τον ανάπηρο. Εάν μάλιστα έχουν και μια καλή δικαιολογία σαν το ότι περάσαν στο πανεπιστήμιο, τότε γίνονται αυτό που λέει και η γιαγιά μου "ΜΠΟΥΧΟΣ"Όταν ήταν ακόμη μικρό παιδί η μητέρα του έμεινε νοητικά ανάπηρη έπειτα από μια μακρά και δύσκολη μάχη με τη μηνιγγίτιδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα χρόνια μετά ο πατέρας του Guo έμεινε παράλυτος όταν έπεσε από μια γέφυρα ύψους 15 μέτρων στην οποία εργάζονταν. Από τότε ο Guo πέρασε τον περισσότερο χρόνο του φροντίζοντας τους δυο ανήμπορους γονείς του. Αν και δεν του περίσσεψε ποτέ αρκετός χρόνος για να μελετήσει, με την θέληση και την επιμονή του κατάφερε να περάσει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της πατρίδας του. 

Όταν το έμαθε, η πρώτη του σκέψη ήταν 'ότι είχε ταξινομήσει τις προτεραιότητες του και αυτό που είχε τοποθετήσει ψηλότερα από όλα τα άλλα, ήταν οι αγαπημένοι του γονείς. Αν έφευγε για να σπουδάσει θα άφηνε τους ανήμπορους γονείς του, μόνους στο σπίτι. Δεν υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να του εμπιστευτεί την φροντίδα τους και ειδικά την φροντίδα του πατέρα του που ήταν παράλυτος και δεν μπορούσε μόνος του να μετακινηθεί. Μετά από αρκετή σκέψη όμως βρήκε τη λύση. 

Αντί να σταματήσει τις σπουδές του ή να αφήσει πίσω του, τους δυο άρρωστους γονείς του, πήγε στο πανεπιστήμιο αλλά πήρε μαζί του και τον πατέρα του. Βρήκε ένα μικρό δωμάτιο κοντά στο πανεπιστήμιο του, το ενοικίασε, τοποθέτησε σε ένα ειδικό κρεβάτι τον παράλυτο πατέρα του και στα διαλείμματα ανάμεσα στα μαθήματα, την ώρα του φαγητού αλλά και τις ώρες που μελετάει, ο Guo δεν βρίσκεται με τους συμφοιτητές του αλλά τρέχει να φροντίσει τον πατέρα του. Όσο για την μητέρα του, αυτή ανέλαβαν να την φροντίζουν πίσω στο χωριό του οι ηλικιωμένοι παππούδες του. 

Στην αρχή ο Guo πλήρωνε τα δίδακτρα του, περίπου 3.400 δολάρια, χάρη στη βοήθεια των παππούδων του και των φίλων του. Με την σκληρή δουλειά όμως κατάφερε να κερδίσει υποτροφία και να σταματήσει έτσι να επιβαρύνει τους άλλους για τις σπουδές του. 

Ο 20χρονος σήμερα Guo έχει καταλάβει ότι η ζωή δεν είναι εύκολη. Αλλά ακόμα κι αν αγωνίζεται τόσο, ακόμη και αν έχει αντιμετωπίσει από πολύ μικρός τόσο μεγάλες δυσκολίες, ο ίδιος εξακολουθεί να έχει ελπίδα. Πιστεύω ότι μόλις τελειώσω τις σπουδές μου τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα είπε σε συνεργάτη του  Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμΕΑ.


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com