Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Ψωριάση: Δείτε ποιοι τύποι υπάρχουν (φωτογραφίες)


Η ψωρίαση, προκαλεί παχιές, κόκκινες κηλίδες ή πλάκες στο δέρμα. Αν και οι γιατροί δεν είναι σίγουροι ποιες αιτίες την φουντώνουν, εικάζουν ότι ενοχοποιούνται κάποια γονίδια.

Όσον αφορά την ψωρίαση, λοιπόν, δείτε μέσα από εικόνες ποιοι τύποι υπάρχουν.

Κατά πλάκας


Αυτό είναι το πιο κοινό είδος ψωρίασης. Τα σημάδια στο σώμα είναι μπαλώματα στο δέρμα που συνήθως είναι κόκκινα, πρησμένα και έχουν ασημί ή λευκό χρώμα. Συνήθως εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής , στους αγκώνες, στα γόνατα και στο κάτω μέρος της πλάτης. Μπορούν να αιμορραγούν και να προκαλούν πόνο και φαγούρα.

Σταγονοειδής ψωρίαση


Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν αυτό το είδος. Μικρές κόκκινες κουκκίδες εμφανίζονται ξαφνικά, συνήθως στα χέρια, στα πόδια, στο κεφάλι,στα αυτιά και στο πρόσωπο. οι αιτίες που προκαλούν αυτό το είδος της ψωρίασης περιλαμβάνουν τον στρεπτόκοκκοστο λαιμό, την γρίπη, το κρυολόγημα, και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Ανάστροφη ψωρίασηΗ ψωρίαση αυτή εκδηλώνεται με μπαλώματα τα οποία είναι έντονα κόκκινα, και πολύ επώδυνα. Η περιοχή γύρω τους είναι συνήθως ομαλή και δεν έχει ασημί «λέπια» στο δέρμα. Μπορούν να εμφανιστούν μόνο στις πτυχώσεις του δέρματος όπως οι μασχάλες, η βουβωνική χώρα, τα γεννητικά όργανα, οι γλουτοί, κάτω από το στήθος, και πίσω από το γόνατο. Το τρίψιμο και εφίδρωση μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Φλυκταινώδη ψωρίασηΑυτό το είδος μπορεί μερικές φορές να είναι απειλητική για τη ζωή. Πηγαίνετε στο νοσοκομείο αμέσως εάν τα μπαλώματα εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλο το σώμα σας. Άλλα συμπτώματα έκτακτης ανάγκης είναι ο έντονοσ κνησμός,η ταχυκαρδία,ο πυρετός, η μυϊκή αδυναμία, και τα ρίγη.

Ψωριασική Αρθρίτιδα

Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με ψωρίαση έχουν πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία, και πρήξιμο. Όταν τα δύο αυτά προβλήματα εμφανίζονται, λέγεται ψωριασική αρθρίτιδα ή ψωριασική νόσο.
Πηγή www.webmd.com


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com