Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ- Συνάντηση της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΤο ακούσαμε αλλά δεν το πιστεύαμε, ή μάλλον να πω καλύτερα δεν το περιμέναμε από την Ε.Σ.Α.μεΑ, γιατί και αυτοί  σαν την Κυβέρνηση Τσίπρα είναι κωλοτούμπες και από τις 10 φορές που έχουν κάτι κάνει μέχρι τώρα οι 9 ήταν ψέματα και η 10 η για να φτύσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ ,συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους, αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών. Η αντιπροσωπεία, υπό τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, αποτελείτο από τους κ.κ. Θωμά Κλεισιώτη, α΄αντιπρόεδρο, Γρηγόρη Λεοντόπουλο, β’ αντιπρόεδρο, Κώστα Γαργάλη, Ταμία, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, τον κ. Χ. Βερναρδάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο σχέδιο νόμου: «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης», οι οποίες έγιναν δεκτές από τους υπουργούς Κουρουμπλή και Βερναρδάκη, που δεσμεύτηκαν ότι θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο. Αφορούν επί των πλείστων σε κριτήρια και διαδικασία αξιολόγησης προϊσταμένων οργανικών μονάδων, ενότητες για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης-κατάρτισης του ΕΚΔΔΑ, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, λογοδοσία, κοινωνικό έλεγχο, με ζητούμενο να διενεργείται, μεταξύ άλλων, με έρευνες κατά τρόπο προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες συμπεριλαμβανομένων των πολιτών με αναπηρία, κ.λπ. Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά (η συνάντηση αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί στις 23/12/2015).
Επίσης εκτενής συζήτηση έγινε επί των άρθρων του νομοσχεδίου με θέμα «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. παρουσίασαν προτάσεις για το προσωπικό των ΟΤΑ, την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους, για τα κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ κλπ. Η ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με την πρόταση αναφορικά με την απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους «Ειδικά για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των ατόμων με αναπηρία συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία, σε περίπτωση θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων λαμβάνεται υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών αναπηρίας. Στο εισοδηματικό κριτήριο που αφορά στην ανωτέρω κοινωνική ομάδα να υπολογίζεται μόνο το φορολογητέο εισόδημα, ώστε να μην προσμετρούνται τα πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας (προνοιακά επιδόματα, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα κίνησης, διατροφικό επίδομα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων συμπαγών οργάνων κ.λπ.»). Παράλληλα τόνισαν ότι θα εξετάσουν την εξαίρεση από την αναστολή των προσλήψεων στους Δήμους των διορισμών προσώπων που είναι επιτυχόντες της γενικής και ειδικής προκήρυξης του ν. 2643/1998, καθώς και τη ρύθμιση : «Ο χρόνος που διανύθηκε σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου λαμβάνεται υπόψη ως προς όλες τις μισθολογικές βαθμολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις. Η παρούσα διάταξη ισχύει και για όσα άτομα με αναπηρία έχουν μεταφερθεί από επιχειρήσεις – νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού σύμφωνα με τις εκάστοτε ρυθμίσεις της κείμενης νομοθεσίας», που ζητά η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο συμφωνήθηκε επίσης η συγκρότηση Ομάδα Εργασίας από το Υπουργείο με τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., για την εξέταση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για την αναπηρία και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε στην ηγεσία του υπουργείου την πρότασή της για μια βαθιά μεταρρύθμιση στις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία χρονιές παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα ζήτησε να θεσπιστεί συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για την ένταξη των προσλήψεων των προστατευόμενων λόγω αναπηρίας του ν.2643/98 στο ΑΣΕΠ, η θέσπιση αντίστοιχων ποσοστών για τις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία όπως ισχύει για τους πολύτεκνους, η θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων για τις εποχικές θέσεις, να καταργηθεί η κάρτα ανεργίας των ΑμεΑ ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις προκηρύξεις κλπ.

Υπήρξε συμφωνία επί της αρχής με την ηγεσία του υπουργείου για την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου των προσλήψεων των ΑμεΑ στο Δημόσιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και συμφωνήθηκε συνάντηση μεταξύ του τελευταίου με την Ε.Σ.Α.μεΑ., ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και υπό τον αναπληρωτή υπουργό Βερναρδάκη τις επόμενες ημέρες για την περαιτέρω επεξεργασία του πλαισίου αυτών των αλλαγών.

Έχει και άλλο  αλλά κόντεψε να με πάρει ο ύπνος και δεν θα συνεχίσω,  όσοι έχουν αϋπνίες ας κάνουν κλικ το λινκ εδώ 


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com