Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Διπολική διαταραχή: Τα κληρονομικά γονίδια που συνδέονται με την εκδήλωσή της


Σειρά κληρονομικών γονιδίων για τους κύκλους ύπνου, έγερσης και δραστηριότητας, που συνδέονται με την εμφάνιση διπολικής διαταραχής και που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων πρόληψης και αγωγής, εντόπισαν οι ερευνητές.

Αν και η διπολική διαταραχή έχει περιβαλλοντικά και γενετικά αίτια, ο κιρκαδιανός ρυθμός μπορεί να είναι προπομπός των εναλλαγών της διάθεσης και παίζει ρόλο στη διαταραχή.

Ο Dr. Joseph Takahashi, του University of Texas Southwestern Medical Campus, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα μπόρεσε να εντοπίσει 13 δείκτες ύπνου και δραστηριότητας οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι κληρονομικοί και συσχετίζονταν με το αν κάποιος είχε διπολική διαταραχή. Επιπλέον μπόρεσαν να συνδέσουν ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά με συγκεκριμένο χρωμόσωμα.

Ερευνητές της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Science, ανέλυσαν γενετικά και ιατρικά στοιχεία 558 μελών 26 οικογενειών από την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία, 136 εκ των οποίων είχαν διαγνωστεί με τη νόσο και 422 ήταν υγιείς.

Μεταξύ των συμμετεχόντων, οι ερευνητές εντόπισαν 73 φαινοτύπους στα μέλη των οικογενειών, 49 εκ των οποίων ήταν σε σημαντικό βαθμό κληρονομικοί και 13 εκ των οποίων συνδέονταν σημαντικά με τη διπολική διαταραχή.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διπολική διαταραχή κοιμόνταν περισσότερο, περνούσαν λιγότερα λεπτά ξύπνιοι, ήταν δραστήριοι για μικρότερες περιόδους και είχαν γενικά χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας.

Ο Dr. Nelson Freimer, του University of California Los Angeles, δήλωσε ότι η έρευνα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εντοπισμό των γενετικών αιτιών της διαταραχής παρέχοντας στόχους για νέες προσεγγίσεις όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής

Πηγή: http://www.onmed.gr


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com