Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Σύλλογος «Δικαίωμα»: Ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑΑγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,
σας ενημερώνουμε ότι από τις 21/12/2015 η ​ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ​άρχισε να χορηγεί και να ανανεώνει ​ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.Μ.Ε.Α​.
Η ημερομηνία λήξης είναι 31/1/2016
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ:

1. Γνωμάτευση  ΚΕΠΑ,​ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Για τα άτομα με ακρωτηριασμό άνω ή κάτω άκρων δεν απαιτείται πρόσφατη γνωμάτευση.
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
3. Βεβαίωση Εγγραφής στο Μητρώο Επιδοματούχων​ των Δήμων για όσους λαμβάνουν Αναπηρικό Επίδομα Πρόνοιας από τους Δήμους. Οι δικαιούχοι Διατροφικού Επιδόματος από την Περιφέρεια, δεν προσκομίζουν σχετική βεβαίωση εγγραφής, εφόσον τα στοιχεία αυτών πιστοποιούνται από το Μητρώο της Υπηρεσίας.
4. Απόφαση χορήγησης σύνταξης αναπηρίας από τον ασφαλιστικό φορέα των δικαιούχων πχ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΟΓΑ κλπ.
5. Δύο πρόσφατες φωτογραφίες​ αν πρόκειται για έκδοση δελτίου ή τρεις για άτομα με Β.Ν.Κ. ή τυφλότητα που δικαιούνται συνοδό.
6. Υπεύθυνη Δήλωση ​τόπου μόνιμης κατοικίας.
7. Εκκαθαριστικό σημείωμα​ του προηγουμένου έτους 2014 από την οικεία Δ.Ο.Υ
8. Βιβλιάριο Υγείας.
Μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 22810 75666
Κοπή πίτας στις 27 Ιανουαρίου
Αγαπητοί φίλοι και μέλη,
Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία
Με την επιστολή αυτή σας καλούμε στην ετήσια συγκέντρωση για την κοπή της πίτας του νέου έτους που θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου 2016 στο χώρο του συλλόγου (ΚΕΦΙΑ) που βρίσκεται στο κτήριο πίσω από το νοσοκομείο και ώρα 5 το απόγευμα.
με εκτίμηση
το Διοικητικό συμβούλιο
Πηγή: http://dikaiwma-stin-prosvasi.blogspot.gr


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι ο  Παντελής Χατζής περπατάω με μπαστούνια, είμαι από την Νάουσα Ημαθίας, ασχολούμαι  πολύ με τον υπολογιστή, έχω αρκετές σελίδες και ομάδες στο κοινό facebook, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, συνήθως βιογραφίες και ιστορίας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/pantelis85

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com