Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Ευαισθησία στα άτομα με οπτική αναπηρία


Από τον Απρίλιο του 2013, η Διευθύντρια της Σχολής Τυφλών αποστέλλει επιστολές προς το υπουργείο Συγκοινωνιών με κοινοποίηση καταρχήν και της Διεύθυνσης του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), ενώ αργότερα οι επιστολές αποστέλλονται με κύριο αποδέκτη τον ίδιο τον ΟΣΕΛ. Το αίτημα των επιστολών είναι να παρέχεται η δυνατότητα στα λεωφορεία που κυκλοφορούν εντός της λεωφόρου Νίκης να κάνουν μια παράκαμψη στο ύψος όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και να εισέρχονται στον δρόμο του Μακάρειου νοσοκομείου, έτσι ώστε να μπορούν να σταματούν σε μια στάση μπροστά από τη Σχολή Τυφλών.

Παλιά αυτό γινόταν, αφού υπάρχει ήδη ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος για στάθμευση λεωφορείου, έτσι ώστε αυτό να μη διακόπτει την υπόλοιπη κυκλοφορία του δρόμου. Ακόμα και τώρα σταματά το λεωφορείο που συνδέει το Μακάρειο με το Γενικό Νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες της Σχολής.

Η υποδομή όμως υπάρχει. Καταρχάς το να υπάρχει μια στάση εκεί, θεωρείται αυτονόητο και καθόλα λογικό εφόσον σκοπός της θα είναι να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τα άτομα που επισκέπτονται τη Σχολή και που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πρόβλημα οπτικής αναπηρίας. Ωστόσο, καμία ευαισθησία, κανένα ίχνος αλληλεγγύης. Οι συνεχείς διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Συγκοινωνιών, ότι δηλαδή το αίτημα εξετάζεται, αξιολογείται και προωθείται στον ΟΣΕΛ, της έδιναν μια ελπίδα θετικής έκβασης. Και περίμενε επειδή η ελεύθερη ατομική διακίνηση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ακόμα και στα άτομα με αναπηρίες.

Και ξαφνικά, μόλις πρόσφατα, μάθαμε το πρωτάκουστο από τρίτο άτομο που ήρθε σε επαφή με τον ΟΣΕΛ, ότι στη διεύθυνση της εταιρείας ουδέποτε είχε φτάσει ένα τέτοιο αίτημα και πως θα το υλοποιούσαν μόλις αυτό θα έφτανε κοντά τους. Έτσι ξανάρχισε η διαδικασία αποστολής επιστολών και ευελπιστούμε ότι αυτές θα βρουν κάποτε τον αποδέκτη τους. Μας έχει κουράσει αυτό το θέμα.

Πηγή Νικόλας Σ. Σωτηρίου


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com