Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ Καταγγελία ΣΟΚ τον ξεμπρόστιαζουμε μπροστά στην κάμερα, Ανάπηρος Μαϊμού από την ΠάτραΣυγκεκριμένα, ένας νεαρός ζητιανεύει στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα, παριστάνοντας τον ανάπηρο μέχρι που ακούει παλαιά επιτυχία των REM, το «Losing my religion» . Τότε άφησε την πατερίτσα και αρχίζει να χορεύει μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Αυτό το περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες  στις 31 Οκτωβρίου  στην Πάτρα και όπως ήταν αναμενόμενο το Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ ενημερώθηκε άμεσα.

Όταν λοιπόν έβλεπε να πλησιάζουν άτομα, καθόταν πάλι κάτω και έκανε τον ανάπηρο. Μόλις τελείωσε το τραγούδι έκατσε κάτω και συνέχισε τη… δουλειά του!Λίγα λόγια για τους Ανάπηρους Μαϊμού της Ελλάδας, που δυστυχώς δεν είναι τόσο "εύκολοι" να ξεμπροστιάσουν όσο ο φίλος μας στο βίντεο

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, οικοδόμος στη Μυτιλήνη µε 100% αναπηρία τυφλότητας εργάζεται σε οικοδοµή, τυφλός ταξιτζής οδηγούσε στη Λακωνία, άλλος ήταν ανεβασμένος σε σκαλωσιά, κι άλλος δούλευε ως delivery boy! Σε χωριό της Λακωνίας συνταξιούχος πήρε σύνταξη το 1993 από τον ΟΓΑ με 67% αναπηρία και το 1997 με 100% αναπηρία κι επιπλέον επίδομα νοσοκόμου, αλλά οι συγχωριανοί του τον βλέπουν στο Γύθειο να πίνει τα ουζάκια του. Μάλιστα στο ίδιο χωριό ένας τυφλός που έπαιρνε 1.000 ευρώ τον μήνα εντοπίστηκε από ανθρώπους του ΟΓΑ να παίζει τάβλι στο καφενείο...

Είναι ορισµένες από τις καταγγελίες που φθάνουν συνεχώς στο υπουργείο Εργασίας για ανάπηρους - μαϊµούδες και µάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύονται και από φωτογραφίες! Εκτιµάται ότι σήµερα περίπου 60.000 µε 70.000 άτοµα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται καθώς «χαίρουν άκρας υγείας» και το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει τον περιορισµό στο 8% - 9% (από 14,5% σήµερα) του αριθµού των αναπηρικών συντάξεων. Συνολικά οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων υπολογίζονται στις 350.000 και το υπουργείο ευελπιστεί να τις µειώσει στις 160.000 – δηλαδή κατά το ήµισυ, µέσω του επανελέγχου που θα αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.
Σηµειώνεται ότι από τις 350.000 αναπηρικές συντάξεις οι 180.000 είναι οριστικές.

ΑΝΑ ΝΟΜΟ
Πάντως παρά τη µείωση τα τελευταία χρόνια των αναπηρικών συντάξεων, το ποσοστό τους επί του συνόλου των συντάξεων παραµένει υψηλό σε σχέση µε τον µέσο όρο της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ενωσης (8%). Μάλιστα σε πολλούς νοµούς (Θεσσαλίας, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας) τα ποσοστά ξεπερνούν το 18% και σε ορισµένες περιοχές αγγίζουν ακόµη και το 50%. Αξιοσηµείωτο είναι ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι αναπηρικές συντάξεις αποτελούν το 7 - 11% του συνόλου των συντάξεων. Είναι ακόµη χαρακτηριστικό ότι η µέση ηλικία συνταξιοδότησης στις αναπηρικές συντάξεις είναι κατά δέκα χρόνια µικρότερη της αντίστοιχης µέσης ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω γήρατος.

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΟΦΩΝ
Για το σκάνδαλο µετις αναπηρικές συντάξεις - µαϊµούδες καταπέλτης είναι το πόρισµα της επιτροπής εµπειρογνωµόνων για το Ασφαλιστικό (2010). Οπως τονίζει η επιτροπή σοφών στο σχετικό της πόρισµά:
1. Οι υγειονοµικές επιτροπές αποδείχθηκαν ευάλωτες στις διάφορες πιέσεις, µε αποτέλεσµα να χορηγούν συντάξεις σε ασφαλισµένους που δεν αντιµετώπιζαν πρόβληµα αναπηρίας. Χάρη στο ελαστικό πλαίσιο λειτουργίας τους ευδοκίµησε η πολιτική συναλλαγή που υπονόµευσε το σύστηµα απονοµής των συντάξεων αναπηρίας. Οι πελατειακές και προσωπικές σχέσεις τις μετέτρεψαν σε πολιτικό και προσωπικό αντάλλαγµα. Είναι κοινό µυστικό ότι πολλοί συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εξακολουθούν να απασχολούνται ανασφάλιστοι.
2. Οι µεγάλες διαφοροποιήσεις των ποσοστών αναπηρικών συντάξεων σε κάποιους νοµούς (Περιφερειακό ΙΚΑ Αθηνών 8,58%, Περιφερειακό ΙΚΑ Λαµίας 18%, Περιφερειακό ΙΚΑ Καρδίτσας 19,34%, Περιφερειακό ΙΚΑ Κοµοτηνής 25,58% κ.λπ.), που δεν δικαιολογούνται από το είδος των ασκούµενων οικονοµικών ή βιοµηχανικών και λοιπών δραστηριοτήτων αποδεικνύουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις το σύστηµα καθορισµού και λειτουργίας των υγειονοµικών επιτροπών δεν ανταποκρίνεται στους στόχους του.

EΩΣ 7.000 ΕΥΡΩ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΜΑΪΜΟΥ
Το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και το Σ∆ΟΕ έχουν ήδη αρχίσει ελέγχους σε συγκεκριµένες περιοχές όπου δρουν κυκλώµατα που εκδίδουν αναπηρικές συντάξεις - µαϊµούδες και εµπλέκονται δικηγορικά γραφεία, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύµατος. Για παράδειγµα, σε περιοχές της ∆υτικής Μακεδονίας η αµοιβή για την έκδοση αναπηρικής σύνταξης κυµαίνεται από 1.500 ώς 7.000 ευρώ, ανάλογα µε την πάθηση και την περιοχή. Στο ΙΚΑ, οι περιοχές µε το µεγαλύτερο ποσοστό αναπήρων πάνω από 20% είναι η Κρήτη, η Λευκάδα, η Αρτα, η Αλεξανδρούπολη, η Βέροια και η Αθήνα. Για παράδειγµα, σε περιοχές της ∆υτικής Μακεδονίας το ποσόν µπορεί να κυµαίνεται από 1.500 ώς 3.000 ευρώ, ενώ στην Αθήνα µπορεί να φθάσει και τα 6.000 ευρώ.Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com