Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-Σκύλοι για παιδιά και ενήλικες με σωματικές αναπηρίες αλλά και οικογένειες με παιδί με αυτισμόTo Trol disabled - Το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ μίλησε με την Sarah Knight, εκπαιδεύτρια σκύλων στο "The Frances Hay Centre " της Αγγλίας.σχετικά με  την υπηρεσία σκύλοι για άτομα με ειδικές ανάγκες και τις απαντήσεις της σας τις γράφω εδώ.

Έχουμε 27 χρόνια  ιστορίας μας είπε αλλά μαθαίνουμε όλη την ώρα. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε, τόσο περισσότερους ανθρώπους με αναπηρία  μπορούμε να βοηθήσουμε.

Η υπηρεσία Σκύλοι για άτομα με ειδικές ανάγκες εμπνεύστηκε  από τον τρόπο που ο  σκύλος  της ιδρυτή μας, Frances Hay (φωτογραφία), ενστικτωδώς ήθελε να βοηθήσει,  και  συστάθηκε μια φιλανθρωπική οργάνωση το 1986 με το όραμα να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία, μέσα από την κατάρτιση των σκύλων συνοδείας. Σκύλοι για άτομα με ειδικές ανάγκες καταχωρήθηκε ως φιλανθρωπικό ίδρυμα το 1988.

Με τα χρόνια, έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη γνώση για να φέρουμε την ανεξαρτησία και την συντροφικότητα σε πολλούς ανθρώπους μέσω των εξαιρετικών εκπαιδευμένων σκυλιών μας βοηθάμε παιδιά και ενήλικες με  σωματικές αναπηρίες αλλά και οικογένειες με παιδί με αυτισμό. Η εμπειρία μας από την κατάρτιση και την εργασία με τα σκυλιά μας ενέπνευσε να διερευνήσουμε άλλους τρόπους και πως τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα, τις οικογένειες και τις κοινότητες.

Μέσω της υπηρεσίας μας "PAWS Dog Οικογένεια" έχουμε βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες να εξερευνήσουν την ενίσχυση των ΑμεΑ με ένα  σκύλο συντροφιάς. Για μερικούς ανθρώπους, που έχουν το δικό τους σκύλο μπορεί να μην είναι δυνατή αυτή η υπηρεσία αλλά εξετάζουμε άλλους τρόπους για να φέρουμε τους ανθρώπους και τα σκυλιά μαζί.

Πρόσφατα, έχουμε αρχίσει  δραστηριότητες και θεραπεία με σκύλους και συνεργαζόμαστε  με εξειδικευμένους χειριστές σε κοινότητες και σχολεία.

Η ιστοσελίδα The Frances Hay Centre είναι αυτή εάν θέλετε να επικοινωνήσετε  https://www.dogsforgood.org

Δείτε το βίντεοΣκύλοι για άτομα με ειδικές ανάγκες από disabledbook


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Ελπίδα Χαιτιδη, κινούμε με αμαξίδιο,  Νόσος Charcot – Marie – Tooth και γεννήθηκα μια Παρασκευή και 13 πριν 40 χρόνια . Ζω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και σπουδάζω μαγειρική χωρίς να ξέρω να μαγειρεύω και Πληροφορική χωρίς ίντερνετ στο σπίτι. Στα άρθρα μου βάζω στο τέλος τους τόνους και όχι πάντα όλους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν περνάνε απαρατήρητοι και τα ταξίδια. Ηλεκτρίζομαι να ανακαλύπτω νέα πράγματα, νέα στέκια, νέα μέρη. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/elpidaxaitidi


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com