Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΚ- Σκουλήκι έξι μέτρων αναπτυσσόταν μέσα στο έντερο ενός άνδρα με ΣΚΠΈνας άντρας 38 ετών με σκλήρυνση καταπλάκας που έτρωγε ωμό βοδινό από συνήθεια, ανακάλυψε ότι είχε ένα κεστώδες, μήκους έξι μέτρων που συνέχιζε να μεγαλώνει στο λεπτό του έντερο.
Ο ανάπηρος άντρας συνήθιζε να τρώει το κρέας του ωμό, όμως  πήγε στο γιατρό, παραπονούμενος για εκτεταμένους στομαχόπονους.

Οι γιατροί του έκαναν πιο ενδελεχείς ελέγχους και ανακάλυψαν ένα κεστώδες, μήκους 6 μέτρων, το οποίο μεγάλωνε μέσα στο σώμα του 38χρονου άντρα.

Τα συμπτώματα του, που περιλάμβαναν εμετούς, αδυναμία και απώλεια βάρους, είχαν ξεκινήσει, όπως είπε, τρεις μέρες πριν επισκεφτεί το γιατρό. Όπως αποκάλυψε, το ωμό βοδινό είναι μέρος της διατροφής του, όμως δεν είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι τώρα.

Εν τέλει το ιατρικό προσωπικό ανακάλυψε το κεστώδες, μέσα στο λεπτό του έντερο. Σύμφωνα με τα όσα απεφάνθησαν, το κεστώδες είχε μήκος 6 μέτρων που δείχνει ότι πρέπει να βρισκόταν μέσα στον άντρα για περίπου δυο χρόνια, για να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος.

Τα κεστώδη είναι παράσιτα που υπάρχουν σε μολυσμένα σπλάχνα των φυτοφάγων ζώων, τα οποία, με την κατανάλωση της τροφής, από τον άνθρωπο, όπως σε αυτή την περίπτωση του ωμού βοδινού κρέατος, περνούν στον άνθρωπο και αναπτύσσονται. Υπάρχουν σε μορφή που μοιάζει με σκουλήκι, είναι όμως λεπτό σαν ταινία.Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Με λένε Αντώνη lotras και έχω ημιπληγία. Γεννήθηκα  στην Ελλάδα αλλά  μεγάλωσα στην Αγγλία εντούτοις δηλώνω Σπαρτιάτης λόγω καταγωγής. Σπούδασα Ιστορία.-Αρχαιολογία. Πιστεύω ότι το διαδίκτυο αποτέλεσε "επανάσταση" στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών καθώς ίσως πραγματώνει στην εποχή μας αυτό που λέμε άμεση δημοκρατία.Μου αρέσουν οι συγκρουσιακές συζητήσεις όταν δημιουργούν συνθέσεις και οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/kinods


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com