Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Ταχύτερη επούλωση τραυμάτων με θεραπεία υπερήχων


Μια νέα θεραπευτική λύση για την επούλωση των χρόνιων πληγών προτείνουν βρετανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Investigative Dermatology.

Ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημίων του Σέφιλντ και του Μπρίστολ προτείνουν την χρήση υπερήχων για την ταχύτερη επούλωση των χρόνιων πληγών. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα πειραμάτων έδειξαν ότι ο χρόνος επούλωση μπορεί να μειωθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την θεραπεία υπερήχων, η οποία εφαρμόζεται και σε ορισμένους οστικούς τραυματισμούς, σε ποντίκια με χρόνιες πληγές που δεν επουλώνονταν επαρκώς και είχαν την τάση να μολύνονται.

Επρόκειτο ουσιαστικά για πληγές που έμοιαζαν με τα έλκη κατακλίσεως ή τα διαβητικά έλκη κάτω άκρων που συχνά συντελούν στον ακρωτηριασμό της πάσχουσας περιοχής. Γενικώς, τα χρόνια έλκη σχετίζονται με την ηλικία και την αδυναμία του σώματος να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Οι ερευνητές δοκίμασαν υψηλής συχνότητας υπερήχους που με φυσικό τρόπο δονούν τα κύτταρα εντός και πέριξ της πληγής. Η διαδικασία έχει ως στόχο να αφυπνίσει τα κύτταρα και να τα κάνει να ανταποκριθούν καλύτερα στην διαδικασία της επούλωσης.

Σύμφωνα με τα πειραματικά αποτελέσματα, τόσο τα ηλικιωμένα όσο και τα ποντίκια με διαβήτη παρουσίασαν μείωση της διαδικασίας επούλωσης των πληγών τους από εννέα στις έξι ημέρες.

«Τα ποσοστά επούλωσης ήταν όμοια με αυτά που καταγράφηκαν σε νεότερα και υγιή πειραματόζωα» αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

«Προς το παρόν, η θεραπεία έχεις ως στόχο να σταματήσει τη λοίμωξη της πληγής με στόχο να ενισχύσει τη διαδικασία της επούλωσης. Ενεργοποιεί δηλαδή τη φυσιολογική διαδικασία ίασης, απλώς ‘ξυπνώντας τα κύτταρα’ ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν» εξηγεί ο Δρ Μαρκ Μπας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σεφιλντ.

Επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να δουν πως μπορούν να εφαρμόσουν τη θεραπεία υπερήχων και τους ανθρώπους, κάτι που αναμένεται να γίνει τον επόμενο χρόνο.

Ήδη έχουν εντοπίσει 200.000 ασθενείς με ενεργές χρόνιες πληγές ως υποψηφίους για να συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή της θεραπείας υπερήχων.
Πηγή :Ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημίων του Σέφιλντ και του Μπρίστολ


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com