Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Το κορίτσι που νίκησε την αναπηρία!!! Αναπηρία και ιδιοφυΐα εις σάρκα μίαν…

amea1


Η Φαρίντα Μπεντουέι διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση, μία σοβαρή νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει τις κινητικές λειτουργίες, όταν ήταν μόλις 10 ημερών. Από τη στιγμή που άρχισε να καταλαβαίνει τον εαυτό της, αρνήθηκε να αφήσει την πάθησή της να επηρεάσει τη ζωή της. Στην εφηβεία της ανέπτυξε ένα έντονο πάθος για τους Η/Υ, έγινε μηχανικός λογισμικού και στα 36 της σήμερα είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες της Αφρικής.
Συνιδρύτρια και τεχνική διευθύντρια της εταιρίας λογισμικού Logiciel, το 2013 ψηφίστηκε από το περιοδικό «CEO Magazine» ως η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χρηματοπιστωτικό τομέα της «μαύρης ηπείρου». Και αυτό είναι μόνο η αρχή, λένε εκείνοι που την ξέρουν καλά. Την ιστορία της ανέδειξε το «African Voices», μια εβδομαδιαία εκπομπή του CNN.
Η αναπηρία δεν σημαίνει μειονέκτημα. Και η Φαρίντα από τη Γκάνα, ιδιοφυΐα των Η/Υ, είναι ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα γι’ αυτό. Γεννήθηκε το 1979 και η  παιδική της ηλικία ήταν σχεδόν… νομαδική, καθώς ο πατέρας της εργαζόταν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΗΕ και μετακινούνταν διαρκώς, από τις Μικρές Αντίλες και τη Γρενάδα μέχρι τη Βρετανία. Η Φαρίντα έκανε μαθήματα στο σπίτι μέχρι τα 12 και όταν στη συνέχεια πήγε σχολείο, οι καθηγητές μαζί με τους γονείς της διαπίστωσαν την αγάπη της για την τεχνολογία και την έγραψαν σε ένα κέντρο πληροφορικής.
«Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι συμμαθητές μου αναρωτήθηκαν τι έκανα μαζί τους. Μου άρεσε η ιδέα της επίλυσης προβλημάτων. Και κάπως έτσι άρχισα την καριέρα μου ως μηχανικός λογισμικού» λέει. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, ανέπτυξε ένα λογισμικό μικρο-χρηματοδότησης που χρησιμοποιείται πλέον από 130  εταιρίες σε όλη τη χώρα και έγινε πρότυπο όχι μόνο για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, αλλά και για τις γυναίκες.
Στο ημιαυτοβιογραφικό βιβλίο της «Ο Ορισμός Ενός Θαύματος»… ξεναγεί τους αναγνώστες στο θαύμα της ζωής της Ζάρα, του alter ego της, ενός 8χρονου κοριτσιού που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση…B9A1A
«Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει ένα παιδί με προβλήματα  και ιδιαίτερες ικανότητες, αν του διαθέσει κανείς τους κατάλληλους πόρους» συμβουλεύει τους γονείς.
Πηγή: http://dikaiwma-stin-prosvasi.blogspot.grΤο άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι ο  Παντελής Χατζής περπατάω με μπαστούνια, είμαι από την Νάουσα Ημαθίας, ασχολούμαι  πολύ με τον υπολογιστή, έχω αρκετές σελίδες και ομάδες στο κοινό facebook, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, συνήθως βιογραφίες και ιστορίας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/pantelis85

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com