Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑμεΑ : Οι κυβερνητικές πολιτικές τα οδηγούν στον αφανισμό

Την επιχορήγηση - φιλοδώρημα, που καθιστά αδύνατη τη βιωσιμότητα των σωματείων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος «Κεραυνός», ο οποίος καλεί σε κινητοποιήσεις. Τραγική η γενικότερη κατάσταση στον Ειδικό Αθλητισμό
Τη σημερινή κατάσταση, η οποία οδηγεί στον αφανισμό τα ερασιτεχνικά σωματεία των αθλητών με αναπηρία (ΑμεΑ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Αθλητικός Σύλλογος «Κεραυνός» με αφορμή το ...φιλοδώρημα που η κυβέρνηση ονομάζει τακτική επιχορήγηση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η τακτική επιχορήγηση για τα
Αθλητικά Σωματεία ΑμεΑ (ΑΣΑμεΑ) ανέρχεται στο ποσό των 120.000 ευρώ, που μόνο ως «ψίχουλα» μπορεί να χαρακτηριστούν για τα 60 σωματεία Ειδικού Αθλητισμού τα οποία θα πρέπει να πορευτούν με περίπου 2.000 ευρώ το καθένα.
Οπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Σωματείου «Κεραυνός», το παραπάνω ποσό δεν είναι ικανό να καλύψει ούτε καν τα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν τα σωματεία σε μαρασμό και στο κλείσιμό τους και να αφαιρεθεί το δικαίωμα στα νέα παιδιά να αθληθούν. Επισημαίνεται πως ενώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία λεφτά δεν υπάρχουν, απ' την άλλη μόνο η Περιφέρεια Αττικής έδωσε δωρεάν παροχή 17.000.000 ευρώ σε δύο ΠΑΕ.
«Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης, που είναι συνέχεια προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι επικίνδυνη γιατί καταδικάζει δεκάδες χιλιάδες αναπήρους να μείνουν σπίτι τους. Ενώ κάποιους που κατάφεραν να ξεκινήσουν να αθλούνται με τις προσπάθειές τους και τη στήριξη των σωματείων, τους ξαναγυρνούν σπίτι απογοητευμένους με τραγικές επιπτώσεις στη διάρκεια της ζωής τους. Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, πως ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και ειδικά για τους αναπήρους μια μεγάλη ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του «Κεραυνού».
Στην ανακοίνωση καυτηριάζεται και ο ρόλος της Ομοσπονδίας Αθλητισμού ΑμεΑ (ΕΟΑΜ-ΑμεΑ), η οποία, όπως σημειώνεται, με την παθητική της στάση στα προβλήματα των σωματείων, την τακτική της ανοχής και της μείωσης των απαιτήσεων και την ενασχόλησή της μόνο με φιέστες και τους χορηγούς, φέρει σοβαρή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Κάλεσμα σε αγώνα για το δικαίωμα στην άθληση
Ο Αθλητικός Σύλλογος «Κεραυνός» καλεί σε σύσκεψη τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία για συντονισμό της δράσης τους προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
Στο σχετικό κάλεσμα υπογραμμίζονται τα εξής: «Συνάδελφοι, δεν έχουμε άλλο δρόμο απ' το δρόμο του αγώνα. Είναι ντροπή σήμερα να λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, όταν χαρίζουν εκατομμύρια σε τράπεζες, ΠΑΕ, πολυεθνικές.
Διεκδικούμε:
Σύγχρονους χώρους άθλησης. Εκτακτη συμπληρωματική επιχορήγηση για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των σωματείων μας που να φθάνει την επιχορήγηση του 2008. Επαναφορά της τακτικής επιχορήγησης των ΑΣΑμεΑ σε προ κρίσης επίπεδα. Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή αθλητικού κέντρου για άτομα με αναπηρίες. Χτίσιμο νέων, σύγχρονων δημόσιων ειδικών σχολείων και στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό για τα 200.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Μαζικό λαϊκό αθλητισμό απαλλαγμένο από χορηγούς και εταιρείες».


Το άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι ο  Παντελής Χατζής περπατάω με μπαστούνια, είμαι από την Νάουσα Ημαθίας, ασχολούμαι  πολύ με τον υπολογιστή, έχω αρκετές σελίδες και ομάδες στο κοινό facebook, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, συνήθως βιογραφίες και ιστορίας. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Θα με βρείτε εδώ http://www.disabledbook.com/u/pantelis85 

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com