Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Το Facebook παράγει εργαλείο που βοηθά τυφλούς ανθρώπους να ‘’βλέπουν’’ εικόνες στις αναρτήσεις

facebook-generic-pic-rex-features


Η τεχνολογική πρόοδος είναι στα αρχικά της στάδια αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα στην όραση να ωφελούνται περισσότερο από τις ιστοσελίδες.
Τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν share φωτογραφίες για την οικογένεια,για τους φίλους και τα ταξίδια  και τώρα οι τυφλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να ‘’δουν’’ αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook.
Συγχρονως, εφαρμογές σχεδιασμένες για τυφλούς ανθρώπους μπορούν να διαβάσουν κείμενα από οθόνες,προσφέροντας την ίδια εμπειρία με κάποιον που περιηγείται στο διαδίκτυο.
Αλλά το εμπόδιο στην προσβασιμότητα μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποιι με καταστροφή της όρασής τους  χάνουν τις εικόνες.
Ο ηγητής της ομάδας προσβασιμότητας στο Facebook,Τζεφ Γουίλαντ, σκοπεύει να προσφέρει στους 1,5 δισεκατομύρια χρήστες του νέου εργαλείου ή συσκευής την απαραίτητη εφαρμογή που θα περιγράφει την εικόνα για αυτούς που δεν θα μπορούν να τη δουν.
Ο Ματ Κινγκ,ο πρώτος τυφλός μηχανικός του Facebook,είπε στο Tech Crunch:’’Σκέφτεστε απλώς πόση από την τροφοδότηση των ειδήσεων είναι οπτική-και είναι μαλλον η περισσότερη-και πολύ συχνά οι άνθρωποι θα σχολιάσουν μια φωτογραφία ή θα πουν κάτι μόλις την αναρτήσουν αλλά δεν θα σου πουν τι υπάρχει στη φωτογραφία’’.
Εκεί είναι που μπαίνει το νέο πρόγραμμα και θα περιγράφει τι υπάρχει στην εικόνα σε μερικές γενικές λέξεις-άνθρωποι,τοπία,κτήρια κ.λ.π.
Για παράδειγμα,μια εικόνα με μια παραλία με ηλιοβασίλεμα,θα μπορούσε να έχει τίτλο:φύση,εξοχή,σύννεφο,φύλλωμα,χορτάρι,δέντρο’’ για να δώσει στο θεατή μια καλύτερη ιδέα του τι υπάρχει στη εικόνα.
Μια εικόνα οικογενειακών διακοπών θα μπορούσε να περιγραφτεί ως:’’3 άνθρωποι στο ύπαιθρο χαμογελάνε’’.
‘’Αυτό μπορεί να μην έχει επιτευχθεί ακόμα 100% αλλά και να είναι στα μισά του δρόμου,το επίπεδο της δέσμευσης που είναι πιθανό και το  μέγεθος της  χαράς που μπορώ να πάρω-είναι σαν να ξεκινάμε από το 0% προς τουλάχιστον το 50% από όσα μπορούμε να πάρουμε,’’προσθέτει ο Κινγκ.
Μετάφραση από mirror.co.uk 
Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com