Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ- Ένα αγόρι με αυτισμό κατακτά τις καρδιές όλων στο internetΜία όμορφη ευχή της Carly Fleischmann, μίας νεαρής κοπέλας με αυτισμό, της οποίας η μοναδική ιστορία ζωής έχει εμπνεύσει πολλούς, πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Carly Fleischmann είναι μία νεαρή κοπέλα από τον Καναδά, η οποία διαγνώστηκε με αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, σε πολύ μικρή ηλικία. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να μιλήσει ποτέ και ότι θα φτάσει τη νοητική ανάπτυξη, το πολύ, ενός εξάχρονου, σε αντίθεση με τη δίδυμη αδερφή της, η οποία ήταν απολύτως υγιής.

Ωστόσο, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, στα 11 της χρόνια, η Carly βρήκε έναν τρόπο να καταπλήξει τον κόσμο. Μία μέρα, η Carly, η οποία δεν μπορεί να μιλήσει, έφτασε στον ανοικτό ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού της και έγραψε δύο λέξεις: “Βοήθεια, βοήθεια”. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή της άλλαξε. Είχε ανακαλύψει έναν τρόπο να επικοινωνεί.

Η ιστορία της έκανε τον γύρο του κόσμου, με μεγάλα Μέσα να της αφιερώνουν άρθρα και εκπομπές. Η ίδια, χάρη στον υπολογιστή της, ήταν άλλος άνθρωπος. Το IQ της μετρήθηκε άνω του 120 και απέδειξε ότι “δεν μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο μόνο από την εμφάνισή του”. Έγραψε βιβλίο και απέκτησε σελίδα στο Facebook και Twitter -ένα βήμα για να μιλά για τον αυτισμό.

Σχετικά: Έλληνας επιστήμονας δίνει ελπίδα στα παιδιά με αυτισμό
Στόχος της Carly και της οικογένειάς της, είναι να “αλλάξουν το πρόσωπο του αυτισμού”, και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει καθημερινά, ακόμα και τις ημέρες που θα έπρεπε να της “ανήκουν”. Έτσι, στις 23 Ιανουαρίου, 4 μέρες πριν τα γενέθλιά της, η Carly ανέβασε ένα video στη σελίδα της στο Facebook και έκανε μία ξεχωριστή ευχή.

“Η ευχή μου είναι αυτό το video να γίνει viral. Θα ήθελα να σας συστήσω σε έναν νεαρό έφηβο, με το όνομα Sam”, έγραψε η Carly, η οποία είναι πλέον στην τρίτη δεκαετία της ζωής της. Ο Sam είναι ένα αγόρι με αυτισμό, στο οποίο προσέφεραν δουλειά τα Starbucks, με αποτέλεσμα να “αλλάξει η ζωή του”. Όπως γράφει η Carly:

“Όταν τα Starbucks του προσέφεραν δουλειά, ο Sam είπε στους γονείς του ότι για πρώτη φορά στη ζωή του, ένιωθε η ζωή του να έχει νόημα. […] Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να δουλέψει πίσω από τη μπάρα, αλλά ο Chris, ο μάνατζερ του, πίστεψε σε αυτόν και του είπε να διοχετεύσει τις κινήσεις του στον χορό. Ο Chris και ο Sam χρειάστηκαν πολλές βάρδιες και ώρες για να φτάσουν τον Sam στο επίπεδο που βλέπετε στο video. Τώρα, ο Sam είναι γνωστός ως ο χορευτής barista. Αν ο Chris δεν πίστευε στον Sam, ποτέ δεν θα πίστευε ο ίδιος στον εαυτό του. Περισσότεροι άνθρωποι σαν τον Sam χρειάζεται να ακουστούν, να έχουν μία ευκαιρία να ευημερήσουν και να χορέψουν”.

Sam, ο χορευτής baristaΈνα αγόρι με αυτισμό κατακτά τις καρδιές όλων... από disabledbook


Μέσα σε λίγες ώρες, το video με τον Sam, είχε κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές. Όταν δε, το μοιράστηκε η δημοφιλής σελίδα “Love What Matters”, η ευχή της Carly έγινε πραγματικότητα και ο Sam έκανε τον γύρο του κόσμου. Μέχρι στιγμής, μόνο αυτή η ανάρτηση έχει προβληθεί πάνω από 46 εκατομμύρια φορές και πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλληλεπιδράσει μαζί της.


Πηγή

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com