Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

TΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ? ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» για το 2016Σύμφωνα με πληροφορίες στο Trol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 στις 18:30-20:30, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση της “ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» για το 2016 που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ» και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Ως μέλη της ομάδας υποστήριξης γίνονται δεκτά άτομα με κινητική αναπηρία, μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» ή μη.

Την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016  η “ομάδα υποστήριξης» θα ασχοληθεί με την ενδυνάμωση και τη στήριξη των ατόμων με κινητική αναπηρία στις καθημερινές σχέσεις.

 Επιπλέον την ομάδα θα απασχολήσει ερωτήματα όπως :


  •             Πώς επιδρά η αναπηρία στις διαπροσωπικές σχέσεις ;


  •             Πώς μπορώ να εκφράζω τις ανάγκες μου έτσι ώστε να ακούγονται ;


  •             Τι αλλάζει αν δω την σωματική δυσκολία σαν μια ακόμη αλλαγή  στη ζωή ;

Στόχοι της ομάδας υποστήριξης είναι :


  1. η ψυχολογική υποστήριξη
  2. η βελτίωση της αυτογνωσίας
  3. η διερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας
  4. η διαχείριση και επίλυση ενδο-ομαδικών συγκρούσεων
  5. η ενδυνάμωση και η διεκδίκηση
  6. η εποπτεία ενεργειών και δραστηριοτήτων του Σωματείου
Παράλληλα η ομάδα υποστήριξης μπορεί να απαντά και σε έκτακτες ανάγκες που διατυπώνονται από τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Βασίζεται στις αρχές της άνευ όρων αποδοχής, της ενσυναίσθησης, της αυθεντικότητας, της επικέντρωσης στο εδώ και το τώρα, της αυτοβοήθειας.

Η ομάδα υποστήριξης θα λειτουργήσει στον προσβάσιμο χώρο του Σωματείου “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»,

(Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου) κάθε δύο εβδομάδες, Δευτέρα απόγευμα, στις 18:30 και η συνάντηση διαρκεί ως δύο ώρες.

Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, εκπ. συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος  Κέντρου Πορεία Υγείας.

* Η συμμετοχή στην ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία είναι δωρεάν.

* Η ομάδα υποστήριξης ατόμων με κινητική αναπηρία δε θα εξυπηρετεί ανάγκες ερευνητικές ή στατιστικές.

Πρόκειται για μια συνεργασία με ανθρωπισμό και αμοιβαιότητα, που σκοπό θα έχει να ανταποκρίνεται σε υπαρκτές ανάγκες ατόμων με κινητική αναπηρία.

Πληροφορίες – Επικοινωνία

“ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» : 6972852094 – 6976158678, ippokampos.volos@yahoo.com

“Πορεία Υγείας» : 6972104250, psychologizein@gmail.com


Τrol disabled το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμεΑ θα σας ενημερώσει για αυτήν την ομάδα ξανάΤο άρθρο αυτό το έγραψα εγώ. Είμαι η Μαρια Πέππα Δημακη, για τους φίλους Μαρία Σκέτο, είμαι σε αμαξιδιο με παραπληγία,  μου αρέσει να ανακαλύπτω και να διευρύνω τα όρια του εαυτού μου μέσα από κάθε σύνθετη άλλα και απλή δραστηριότητα!'Eχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου  στην Νομική Αθηνών, νιώθω πλέον ελεύθερη να εξερευνήσω το κοσμικό στερέωμα και οχι μόνο.  Νιώθω εθισμένη στην άναρχη δημιουργικότητα Αυτό το καιρό ασχολούμαι φανατικά με το video editing καθώς πειραματίζομαι και σε διάφορα άλλα projects. Μόλις ξεκίνησα να γράφω για το Trol disabled και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Θα με βρείτε εδώ  http://www.disabledbook.com/u/mariasketo


Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
ΑλκυόνηΜία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com