Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί 3 χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό



Μοιάζει με ένα μικρό αγγελάκι… Ξανθά μαλλιά, μεγάλα γαλανά μάτια και ένα γλυκό χαμόγελο! Με αυτές τις λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει την 5χρονη Κόκο Μπράντφορντ από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πάσχει από αυτισμό.
Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί 3 χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ
Η μικρούλα είπε την πρώτη της λέξη όταν ήταν 26 μηνών, αλλά η ομιλία της άρχισε γρήγορα να χάνεται ενώ σταμάτησε να απαντάει στο όνομα της αλλά και να διασταυρώνει το βλέμμα της με άλλους.
Μάλιστα, όπως λέει η μαμά της σταμάτησε να παίζει και με τα παιχνίδια της. Τότε η οικογένεια της ανακάλυψε πως το κοριτσάκι είχε αυτισμό. «Όταν είχαμε μάθει ότι η Κόκο είχε αυτισμό μας ράγισε η καρδιά. Είχα ήδη διαβάσει πολλά και προσευχόμουν να μην είναι αλήθεια».
Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί 3 χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ
Οι γονείς της προκειμένου να επικοινωνούν μαζί της είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα με φωτογραφίες και σκίτσα, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν τι θέλει. Παράλληλα ακολούθησαν και μία θεραπεία που λέγεται Applied Behavioural Analysis (ABA).
Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της, η 48χρονη Ρέιτσελ, είχε στρώσει το τραπέζι για το πρωινό. Κάθισαν μαζί με τον άντρα της Λούκα και την κόρη τους για να φάνε το πρωινό τους. Ξαφνικά, η μικρούλα γύρισε, τους κοίταξε με τα μεγάλα εκφραστικά της μπλε μάτια και τους είπε: «παρακαλώ θα ήθελα και άλλο τοστ».
Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί 3 χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ
Οι γονείς της δεν πίστευαν στα αυτιά τους… Η κορούλα τους μετά από τρία χρόνια σιωπή… τους μίλησε!  Η μητέρα της μη μπορώντας να το πιστέψει την ρώτησε: «τι θέλεις;» με εκείνη να απαντάει «θα ήθελα ένα ακόμη τοστ, παρακαλώ».
«Ήταν μία σπουδαία στιγμή για εμάς. Η μεγαλύτερη μου κόρη, Μπιάνκα, ήταν μαζί μου στην κουζίνα και ήμασταν τόσο χαρούμενες με το γεγονός που αρχίσαμε αμέσως να χοροπηδάμε πάνω-κάτω ώστε να την κάνουμε να χαρεί για αυτό της το κατόρθωμά. Ήταν αναμφισβήτητα μία σπουδαία στιγμή για εμάς».
Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί 3 χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ
Πηγή : Κόκο Μπράντφορντ

Εάν έχετε το απλό facebook. Στηρίξτε την προσπάθειά μας με ένα LIKE.... 
Στηρίξτε την κίνηση αυτή με ένα Like..

Θες να συμμετέχεις ζωντανά αντί να διαβάζεις τα άρθρα απλά έλα και εσύ στο Facebook των ΑμεΑ

Θέματα για Αμεα και Εθελοντές ΑμεΑ Εδώ μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με την ΑΝΑΠΗΡΙΑ , Σπάνιες και αλλες Ασθένειες/Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν Αναπηρία . Επιλέξτε την ερώτηση που σας απασχολεί και ενημερωθείτε ή μπορείτε να συνδεθείτε και να θέσετε ένα νέο ερώτημα. Για να συνδεθείτε πατήστε επάνω στην φωτο και κάνετε εγγραφή

 
Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ένα στα πέντε
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011 - 2015
ΨΥΧΑΡΓΩΣ
Υγειονομικός Χάρτης
Το facebook των ΑμεΑ
Εκστρατεία ΕΟΦ
Αλκυόνη



Μία νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης (social network) και μάλιστα ελληνική που μας έδειξε πως ο διαδικτυακός κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο και για τα άτομα με αναπηρία. Τυφλοί που μπορούν να "διαβάσουν" και να έχουν το προφίλ τους, άτομα που δεν έχουν χέρια, τώρα δουλεύουν το προφίλ τους με το κεφάλι, κάνοντας την εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης πιο αληθινή. Μεγάλη προσοχή στη λέξη «αληθινή», αφού αυτή είναι το κλειδί που έχει κάνει ήδη το disabledbook τόσο δημοφιλές σε χιλιάδες χρήστες με αναπηρία στην Ελλάδα.
Copyright © 2015 Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ Powered and Hosted by Clickweb4u Trol disabled - Το Κουτί Της Πανδώρας Για Τα ΑμεΑ © 2015 - Clickweb4u Templates Designed by Clickweb4u.com